Quiptec AB

Optimerad produktion med Quiptec Concept

9 oktober 2017
Som ny generalagent för italienska Negri Bossi tar Quiptec steget fullt ut som komplett leverantör inom formsprutning och kringutrustning.
- Vi kan vara med från start och hjälpa kunden att bygga upp en hel anläggning. Vi kallar det för Quiptec Concept. Kunden vet hur produkten ska tillverkas - och vi vet hur man skapar en konceptlösning för optimerad produktion, säger Andreas Bladh, delägare och marknadschef Quiptec AB.

Välkända fabrikat och spjutspetsteknologi

Det lilla familjeägda företaget Quiptec som startades av far och son för snart tio år sedan har idag blivit en stark aktör som bistår plastindustrin med välkända fabrikat och spjutspetsteknologi. Quiptec AB i Anderstorp är generalagenter för italienska Moretto, världsledande inom materialhantering, samt säljer även enklare automationslösningar med Universal Robots samt samarbetspartners.

Generalagenter för Negri Bossi

Idag är också Quiptec generalagenter för Negri Bossi, italiensk tillverkare av formsprutningsmaskiner med kompletta program, från fullelektriska maskiner till hydraulmaskiner.
- Negri Bossi står för kvalitet, spårbarhet och bästa kontrollfunktioner i hela processen. Du har ett enkelt handhavande med visuell display, touchskärmar och mjukvara som gör det enkelt för operatören, säger Andreas.


Quiptec AB växer. Med agenturen för Negri Bossi har familjeföretaget blivit helhetsleverantörer, berättar Mikael Bladh, vd (tv) och Andreas Bladh (th).

Unika patenterade lösningar

Kringutrustning i form av maskiner för bland annat torkning, dosering och transportering har sedan starten 2008 varit grundpelaren hos Quiptec. Moretto som är starka inom nyutveckling har tagit fram ett flertal unika och patenterade lösningar inom viktiga nyckelfunktioner för plastproduktion.

Lönsamhet är beroende av effektiv utrustning och smarta lösningar. Här i form av kringutrustning från Moretto och automation från Universal Robots.

Europas mest tekniska installation

- Vi är väldigt stolta över att ha gjort en av Europas mest tekniska installationer i samarbete med Moretto hos Nolato Gota i Götene, säger Andreas.
Här har man använt Morettos avancerade teknologi för att sjösätta en helautomatisk anläggning där endast två operatörer handhar driften av fyra kopplingsbord som vardera har kapacitet att försörja 36 maskiner.

Europas mest tekniska installation? I samarbete med Moretto har Quiptec sjösatt en helautomatisk anläggning för materialhantering hos Nolato Gota.


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
4
Omsättning:
16507 tSEK
Organisationsnr:
556744-3501
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Kringutrustning,
  • Torrluftstorkning,
  • Formsprutning,
  • Materialhantering,
  • Automation,
  • Filmblåsning
Robec (mellan)Stebro Plast AB (mellanannons)Affärsracet 2018 (mellan)Holmgrens Plast (stor)Gårö plåtprodukter