Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Steelparts Vaggeryd AB

Sänkta kostnader på bearbetade detaljer

21 december 2017
De knyter ihop hela världen i smarta produktionslösningar. Steelparts levererar alla tänkbara slags bearbetade detaljer i både metall och plast.
- Vi växer med befintliga kunder men har också fått in en hel del nya projekt och förfrågningar, bland annat efter Elmia Subcontractor. Så det är bra tryck! Konstaterar Johan Sandahl. 

"Steelparts ser en mycket stabil utveckling" säger Johan Sandahl.

Lönsamma lösningar på bearbetning

Utveckling och uppgång ser ut att vara fortsatt stabil och i år räknar man med att spränga 100-miljonersstrecket i omsättning tillsammans med systerföretaget Steelnova AB. En ny detalj som precis landat i produktionen består av en hel del manuell montering med många ingående komponenter. Precis den typ av detalj där Steelparts kan hitta riktigt lönsamma lösningar.

Högsta kvalitet i första rummet

Och allra viktigast, menar Johan, är att understryka det faktum att besparingarna är tydliga även i små serier. Nära samarbeten med små familjeföretag i Asien och Europa gör att Steelparts kan optimera lönsamheten utan avkall på kvalitet. Tvärtom, menar Johan:
- Vi har under året investerat i en mätmaskin som ger möjlighet att mäta och kontrollera mer komplexa bitar. Sen är vi på plats regelbundet i Kina för att hålla kontroll på processerna. 


Kvalitetskontrollant Jan Svensson tittar över en detalj i den nya mätmaskinen som hanterar form och läge på komplexa detaljer.

Toleranser och ytfinish

Toleranserna är a och o när det gäller exempelvis hydraulikdetaljer, som har blivit Steelparts styrka genom åren. Om man jämför mot möbelindustrin, där är det oftast är en visuell yta som skall se fin ut för ögat, inte så tuffa toleranser. 
- Vi blir inblandade in många olika branscher, där olika krav ställs på detaljerna. Så det gäller att anpassa sig efter kundernas krav, säger Johan.

Bearbetade detaljer behöver ibland tvättas rena från olja. 

Brett utbud av produktionslösningar

Steelparts servar kunder bland annat inom hydraulik, systemtillverkare, möbelindustri och plast. Samarbetspartners ligger bland annat i Sverige, Litauen, Ungern, Kina och Indien. Bland de bearbetningsmetoder som erbjuds finns bland annat fräsning, svarvning, samt smidda, gjutna, bockade och stansade detaljer.

Steelparts erbjuder produktionslösningar för såväl svarvade och frästa som smidda och gjutna detaljer.


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
2
Omsättning:
17343 tSEK
Organisationsnr:
556801-4491
Kommun:
Vaggeryd
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • trading,
  • fräsning,
  • gjutning,
  • bockning,
  • svarvning,
  • Smide
Garo, (jobbannons, mellan)ForshedaverkenAxjoDin Maskin i Värnamo AB Bejö (mellan)