Affärsracet 2018 (toppbanner)

Troax AB

Uppgraderad skyddspanel med full insyn

13 februari 2018
Allt fler efterfrågar transparenta skyddspaneler i produktionen. Nu presenterar Troax en nydesignad PC-panel som klarar energi på hela 1600 joules.
Snyggt - och säkert. Maskindirektivet ger få alternativ när det gäller skyddsbehovet inom industrin, men nu har Troax tagit fram en uppdaterad version av maskinskydd i form av paneler med genomskinlig och slagtålig polykarbonat. Samma material som bland annat används i hockeyrinkar.

Lika stark och slagtålig som nätpanelerna

- PC-paneler har blivit mer och mer efterfrågade. Vår tidigare modell med limmade PC-skivor var bara testad för upp till 309 joules men nu har vi tagit fram en ny modell, berättar Josephine Granell, Produktchef för maskinskydd. 
De nya PC-panelerna har en bockad och skruvad 3 mm tjock PC-skiva. Materialet och konstruktionen gör att PC-panelen nu är lika slagtålig och stark som Troax nätpaneler.
- Det innebär att PC-panelen kan absorbera energin från en vikt på 100 kg som kommer farande mot skyddet i 20 km/h, förklarar Josephine Granell.

Nu är den nya PC-panelen här. Uppdaterad i sin design och därmed lika stark och slagtålig som nätpanelerna.


Ronny Herbertsson står bakom designen och utvecklingen av den nya PC-panelen. "Nu kan vi möta kundernas efterfrågan" säger Produktchef Josephine Granell.

Investering i ny automationslina

Den nya konstruktionen har i sin tur genererat en rejäl investering i form av en automationslina som bockar och monterar PC-panelerna. Automationen bidrar också till ökad produktionskapacitet med möjlighet att ta emot fler och större orders. 
- Det är viktigt för oss att aldrig tumma på säkerheten och att samtidigt vara innovativa i vår produktion och utveckling. PC-panelen passar perfekt för till exempel robotinstallationer med hög risk där full insyn fortfarande är viktigt, säger Josephine Granell.

Troax har investerat i en ny automationslina för att effektivisera produktionen av de nya PC-panelerna.

Möjligheter till färg- och materialval

Ramen går att få i alla färger och man kan även göra storleksanpassningar på höjden. Dessutom kan ramen levereras i galvaniserat stål för tuffa miljöer. Som tillval finns även rökfärgad polykarbonat vilket innebär att du kan ha svetsapplikationer bakom panelerna. 
- Polykarbonat har goda optiska egenskaper, klarar höga temperaturer och har goda brandegenskaper då det är självslocknande, säger Josephine Granell.


Bockat och skruvat istället för limmat. Så gick Troax PC-paneler från att ha testats för 309 joules till att vara godkänd för hela 1600 joules.


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se, foto Gabriella Mellergårdh & Troax

Snabbfakta

Antal anställda:
320
Omsättning:
473151 tSEK
Organisationsnr:
556093-5719
Kommun:
Gnosjö
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • maskinskydd,
  • förrådsväggar,
  • egendomskydd,
  • nätväggar,
  • nätpaneler,
  • lagerväggssystem
BraiformGårö plåtprodukterForshedaverkenRobec (mellan) slipningAffärsracet 2018 (mellan)Axelent Engineering (stor)