Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Steelo AB

”Vi vill vara en fabrik i världsklass”

20 december 2017
En helt flödesoptimerad fabrik och dagligt förbättringsarbete har gjort att Steelo kapat ledtiderna dramatiskt. Nu storsatsar man som underleverantör.
- Eftersom vi själva är produktägare har vi förståelsen och möjligheten att hjälpa produktägande kunder genom hela processen, säger vd Håkan Davidsson.

Maskininvesteringar och ny fabrikslayout

Steelo AB, en del av börsnoterade Lagercrantz group, är kanske mest kända för tillverkning och marknadsföring av förvarings- och exponeringslösningar. Nu storsatsar man också på produktionssidan för att kunna titulera sig world class manufacturing site inom två år.
- Vi vill vara en fabrik i världsklass. Därför har vi jobbat fram en ny flödesorienterad layout i fabriken och investerat i maskinutrustning som gör oss starkare som underleverantör, säger Håkan. 

Den förändrade fabrikslayouten tillsammans med ett omfattande förbättringsarbete har genererat dramatiskt förkortade ledtider och ökad bruttomarginal.

Robust förbättringsarbete ger framgång

Investeringarna gäller bland annat en Prima Power kombimaskin för stans och laser. Kanske ännu viktigare än själva maskinerna är det omfattande förbättringsarbetet som bland annat innebär daglig styrning och mätning av nyckeltal där hela personalen är involverad på olika sätt. Tillsammans med förändrad fabrikslayout, minskade mellanlager och smart planering har detta gett dramatiskt kapade ledtider.
- Det här är ett stort lyft för hela verksamheten, konstaterar Håkan.

Senaste investeringen, en ny kombimaskin från Prima Power, stärker Steelos ställning som underleverantör och förmedlare av helhetslösningar inom tunnplåtsbearbetning.

Helhetslösningar som gynnar kunden

Steelos kunderbjudande bygger på helhetslösningar, från design och konstruktion till tillverkning och logistik. Tunnplåtsbearbetningens alla processer är alla samlade under eget tak, såväl stansning och bockning som svetsning, pulverlackering och slutmontering. 
- Vi erbjuder också lagerlogistik i huset vilket innebär att vi kan ta hand om processen hela vägen fram till leverans till slutkund. Det här breda erbjudandet är vår styrka, säger Håkan.

Johannes Johansson, konstruktör (tv) och Håkan Davidsson, vd (th) hälsar nya kunder välkomna till Steelo. "Vi kan erbjuda hela processen från design till logistik."

Rekrytering av ny personal

Senaste tillskottet i organisationen är en Chike Nguyen, säljare som arbetar enbart med affärsområdet underleverantör.
- Vi kommer också strax att påbörja rekrytering av produktionschef för tillträde under våren, säger Håkan.

Kring årsskiftet kommer Steelo att lansera sin nya visuella identitet. "Det kommer att synas genom ny hemsida och ny profil i sociala medier" säger Håkan Davidsson.

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
28
Omsättning:
72315 tSEK
Organisationsnr:
556842-6000
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Plåtbearbetning,
  • Lagerinredning,
  • Hyllsystem,
  • Butiksinredning,
  • Däckställ,
  • Däckförvaring
Bejö (mellan)Affärsracet 2018 (mellan)Din Maskin i Värnamo AB Garo, (jobbannons, mellan)ForshedaverkenAxjo