Ewes AB

Mjuka frågor avgörande för tillväxten

26 september 2017
Ewes investerar i ny teknik på hemmaplan i Bredaryd och fortsätter att växa på marknaden i Tyskland och Östeuropa. Viktigaste kapitalet? Personalen.
- Det är ett medvetet och strategiskt arbete. Man måste sätta sig i förarsätet och driva de mjuka frågorna, annars blir det bara halvbra istället för excellent.
Det säger vd Anton Svensson. Industri 4.0 i all ära, men utan medarbetare kan inte den mest högteknologiska industri fungera.

De mjuka frågorna avgör om du lyckas halvbra eller excellent som företagare. Det menar Anton Svensson, vd Ewes AB.

Ge personalen utrymme för utveckling

- Utmaningen för hela industrin är att hitta rätt arbetskraft med rätt inställning och utvecklingspotential. Vi försöker att hantera detta genom en mer aktiv personalpolitik, säger Anton.
Något som till exempel tar sig uttryck i en förväntan på varje medarbetare att man ska utvecklas under sitt arbetsliv. Frågan är inte om de anställda vill vidareutbildas, frågan är när och hur.

Värderingar viktigt för strategi

Ewes har också lagt ner ett mycket medvetet arbete bakom sin policy inom CSR, Corporate Social Responsibility. En policy som kom till för att säkerställa att man gör ett bra arbete utifrån perspektiv som miljö och medmänsklighet på sina produktionsenheter i Asien och Östeuropa. 
- Men vi insåg att det här är lika viktigt hemma i Sverige där vi gärna tar lite väl mycket för självklart. Ewes CSR-policy är något vi utgår ifrån i vårt strategiska arbete, säger Anton.

Sammansatta komponenter med fjädern i centrum - Ewes levererar kundanpassade lösningar för konstruktion och produktion.

Fortsatt fokus på omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning är ett annat viktigt ord som driver Ewes framåt som bolag. Att verkligen lära känna sin marknad.
- Vi jobbar hårt med att bli ännu bättre på det. Vi måste veta vad vi ska göra och var vi ska vara. Det innebär bland annat att vi fortsätter att investera i maskinutrustning här hemma i Sverige så att vi har den senaste tekniken inom fjäderproduktion, säger Anton.
Nya affärer och projekt är dessutom på ingång vilka kommer att innebära nya investeringar på automationssidan.

Ewes senaste maskininvestering innebär markant ökad effektivitet inom fjäderproduktion. På bilden maskinoperatör Arben Magjera.


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
87
Omsättning:
124074 tSEK
Organisationsnr:
556376-5030
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Fjäder,
  • vridfjäder,
  • tryckfjäder,
  • dragfjäder,
  • springs,
  • banddetaljer

Specialavdelningar

Gårö plåtprodukterHolmgrens Plast (stor)Stebro Plast AB (mellanannons)Robec (mellan)Affärsracet 2018 (mellan)