Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Swedbank Gislaved

Enkelhet, smidighet och förtroende

24 augusti 2017
Med stark lokal närvaro vill Swedbank vara en engagerad ekonomisk partner både för privatpersoner och företag. 
Det handlar inte bara om pengar, det handlar om att bygga relationer som i många fall kan vara livet ut.
- Vi har världens bästa jobb som får arbeta med människor i en entreprenörstät region som denna. Många gånger får vi följa personer som först kommit till oss som privatpersoner och sedan får en affärsidé. Och vi vill gärna följa med företagen genom hela livscykeln, från etablering och framåt, säger Eva Fälth, kontorschef.


Eva Fälth och Ulf Månsson, Swedbank, trivs i Gnosjöregionen. "Det är ett fantastiskt område att jobba i med alla entreprenörer som har viljan att skapa och bidra till välstånd."

Anrik bank i området

Hon ansvarar för Swedbanks kontor i Gnosjö, Gislaved, Anderstorp och Smålandsstenar. På plats idag är också kollegan Ulf Månsson som ansvarar för kontoren i Värnamo och Vaggeryd. Gnosjöregionen har gott om banker överlag och Swedbank har en imponerande historik i området.
- Vi börjar närma oss 200-årsjubileum, konstaterar Ulf.
Storbankerna har i regel ganska likartat utbud av tjänster. Men lokal närvaro, goda relationer och högt förtroende hos kunderna är områden där man kan göra skillnad som bank, menar Eva och Ulf.
- Företagande handlar också om den mjuka sidan. Relationen är allra viktigast, att vi faktiskt blir en affärspartner till våra kunder, säger Eva.

Digitaliseringen går allt fortare och här ligger Swedbank i framkant med tjänster som ger företagaren tillgång till personlig service dygnet runt i bankärenden.

Bygger partnerskap med kunderna

Ofta kommer man till banken för att diskutera stora investeringar och förvärv.
- Och då är det verkligen viktigt att man har den här nära relationen så att allt går så smidigt och enkelt som möjligt. Men en stark personlig kontakt kan vi växa tillsammans, konstaterar Ulf.
Lika viktig är förstås den goda relationen i etableringsfasen när man som företagare behöver diskutera affärsidé, budget och kassaflöde. Andra frågor som ibland kan komma på undantag hos egenföretagare är att sätta av pengar till sin pension och ha koll på företagsförsäkringarna.
- Vi är en stor aktör när det gäller både små och medelstora företag och vi jobbar kontinuerligt på att hitta nya samarbetspartners. Och vi har ett enormt kompetenscenter att tillgå inom Swedbank på alla områden, oavsett om det gäller juridik eller pensionsfrågor, säger Ulf.

Flera vägar in till banken

Teknikutvecklingen har gjort det allt smidigare att vara kund hos Swedbank. Oavsett om man besöker kontoret, ringer in via telefonen eller loggar in på dator, läsplatta eller smartphone får man samma kompetens och samma service.
- På "Kundcenter företag" kan man få personlig service dygnet runt, förklarar Eva. 
Digitaliseringen är fantastisk på många sätt - men Eva och Ulf understryker att kunden ska använda sig av den kanal man känner sig mest bekväm med. 
- Den personliga kontakten kommer alltid att finnas kvar och vara prioriterad. Vi ser gärna att man besöker oss på kontoret - och vi kommer självklart ut och besöker våra företagskunder, säger Ulf.  Praktiska tjänster på smartphone och dator kan aldrig ersätta den personliga kontakten med banken. Goda relationer, förtroende och stark lokal närvaro är riktmärken för Swedbank.

Swedbank satsar på de unga

Swedbanks affärsidé är att vara "banken för de många", både privatpersoner och företag. Att ta ett stort samhällsansvar är också en viktig del i värdegrunden för Swedbank. Satsningar på Ung Företagsamhet som visar ungdomar möjligheterna inom företagande är ett sätt. Andra projekt där Swedbank engagerat sig är "Unga jobb" och "Äntligen jobb" där man erbjuder praktikplatser både på bankkontor och i samarbete med kunder.
- "Ung ekonomi" är ett annat viktigt projekt där vi åker ut på skolorna, träffar ungdomar och pratar sparande. Vi vill ta vårt ansvar för att samhället ska utvecklas åt rätt håll, säger Ulf.

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
0
Organisationsnr:
502017-7753
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
BANKAKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Bank,
  • Lån,
  • Pension,
  • Försäkring,
  • Spara,
  • Utlandsbetalningar

Specialavdelningar