GnosjoRegion.se

IVG Engineering AB

Ökad efterfrågan på prototyper

28 mars 2017
Det är högt tryck på prototyptillverkningen hos IVG Engineering. Kvalitet och leveranssäkerhet lockar nya kunder och ger ökade volymer.
- Vi har haft ett riktigt bra år med ett jämnt flöde av jobb. Det är bra tryck på förfrågningarna också, konstaterar Martin Ericson, IVG Engineering.
Det handlar om prototyptillverkning i både metall och plast, dels genom 3D-print med DLP/SLA/3SP-teknik men också genom 3- och 5-axlig höghastighetsfräsning samt CNC-fräsning/svarvning, trådgnistning och högprecisionvattenskärning. Man levererar även gjutmodeller och plåtprototyper.

Det är högtryck på prototyptillverkningen hos IVG Engineering, både på detaljer i metall och i plast.

Ökad beläggning på fräsningen

- Även om vi jobbar en hel del med 3D-printtekniken så tycker jag att jag ser en tillbakagång mot mer traditionell bearbetning av prototyper, säger Martin Ericson.
Beläggningen på den 5-axliga fräsmaskinen hos IVG Engineering har ökat med 1000 timmar under det senaste året, vilket varit genomförbart tack vare möjligheten till obemannad körning under kvällar och helger.
- Många av våra prototyper säljer vi på direktexport och det är väldigt positivt. Och vi har fått in många nya kunder, blandat inom fordon, medical och verkstadsindustri i stort, säger Martin Ericson. 

Ny mobilanpassad hemsida är en del av en långsiktig marknadssatsning som nu börjar ge resultat i ökade affärer.

Ny mobilanpassad hemsida

En långsiktig marknadssatsning har börjat ge resultat, och tydliggjorts genom den nya mobilanpassade hemsidan som släpptes under hösten.
En bra konjunktur gör också sitt.
- Men framför allt handlar det om det faktum att vi aldrig tummar på kvalitén, trots att vi ger kunden ett bra pris. Och att vi alltid håller vad vi lovar.

Traditionell bearbetning av detaljer ökar, bara i den 5-axliga fräsmaskinen har beläggningen  ökat med 1000 timmar under det senaste året.

Mättjänster, montering och produktutveckling

Förutom prototyptillverkning erbjuder IVG Engineering sina kunder uppmätning av tillverkade detaljer genom CMM-mätning. På kunds uppdrag tillverkar och monterar man även sammansatta produkter och man har ett flertal referenser där man tagit fram produktionsutrustning för kompletta systemleveranser. Likaså erbjuder IVG Engineering design- och konstruktionstjänster vid utvecklingsprojekt.
- Vi jobbar i 3D-cadmiljö med programvarorna ZW3D 2012 och Global Shape Modeller. Fråga oss, det lönar sig! säger Martin Ericson.

Högsta kvalitet, bästa pris - och att alltid hålla det man lovat. Det är receptet goda kundrelationer och växande verksamhet, konstaterar Martin Ericson, IVG Engineering.

Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
2
Omsättning:
2622 tSEK
Organisationsnr:
556283-1494
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • 5 axlig fräsning,
  • CNC-svarvning,
  • Prototyper,
  • SLA,
  • 3D-printning,
  • Additiv tillverkning
BraiformRobec (mellan) slipningGårö plåtprodukterHolmgrens PlastAxelent Engineering (stor)JSS Verktyg AB (mellan)Forshedaverken