Plastinject AB

Ökad tillväxt med smarta produkter

12 oktober 2017
Översvämningsskydd, byggtrall och smarta inspektionsmoduler. Med nya unika produkter och utökade lokaler fortsätter Plastinject sin tillväxtresa. 
- Vi har redan sålt in nya jobb för 20 miljoner inför 2018 - bara gällande nya verktyg. Indikationen är att vi kommer att växa med minst 10 procent nästa år, vilket vi även sett hittills i år, säger vd Kenneth Klint.


Det stapelbara översvämningsskyddet ersätter tunga och skrymmande sandsäckar. "Den här produkten kommer att nå ut!" säger Björn Olsson, vd Plastinject WaterSystem AB.

Investerat i ny fastighet

Faktum är att Plastinject har ökat så pass mycket att man växt ur lokalerna på Oljevägen i Anderstorp. Därför har man investerat i ytterligare en fastighet på 6800 kvm på Tråddragarleden i Anderstorp.
- Här flyttar vi in under hösten genom att lyfta in all produktion till Plastinject Watersystem. Och med en tomt på 55 000 kvm har vi utrymme för ytterligare expansion, säger Kenneth Klint.

Revolutionerande byggnadsställningstrall

En av de nya produkterna som Plastinject lagt till i sitt sortiment av egna produkter är en modern byggnadsställningstrall i plast som sparar både rygg och pengar. Trallen har en konstant låg vikt på ca 11 kg beroende på modell, att jämföra med trätrall som blöt kan väga upp till 30 kg. Plasttrall har en beräknad livslängd på 8-10 år medan trätrall i genomsnitt håller 3-4 år. 
- Vi har förstärkt och förbättrat produkten och dessutom infört ett pantsystem för retur av trallen. Nu är den godkänd för den skandinaviska marknaden i högsta lastklass, säger Kenneth.

Flextrall blir ett lättare lyft för ställningsbyggarna, konstaterar Kenneth Klint, vd Plastinject Anderstorp AB.

Möter behovet av översvämningsskydd

En annan ny produkt som tagits fram av systerbolaget Plastinject Watersystem är en  inspektionsmodul inom dagvattenmagasinssortimentet som förbättrar tillgängligheten och gör det lättare att både inspektera och spola rent. 
- Vi har också avtalat samarbete med ett svenskt bolag som konstruerat ett modulärt översvämningsskydd som redan säljs i stora delar av världen. Vi ska hjälpa till att producera produkten och även sälja den här i Sverige, säger Björn Olsson, vd Plastinject Watersystem.

Prisbelönta dagvattenmagasinen från Plastinject Watersystems utökas med en ny inspektionsmodul med ökad tillgänglighet för inspektion och spolning.


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
54
Omsättning:
158302 tSEK
Organisationsnr:
556174-5364
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Dubbelgjutning,
  • Ingjutning,
  • Polyzink,
  • Plaster,
  • Formsprutning,
  • Regnvatten

Specialavdelningar

Holmgrens PlastVärnamo Automatsvarvning AB Garo, (jobbannons, mellan)Gårö plåtprodukterBejö (mellan)Affärsracet 2018 (mellan)AxjoJi-Ma Produkter AB