Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Delex Teknik AB

De tar trådbockningen till nya höjder

15 februari 2018
Med egentillverkade maskiner och smarta automationslösningar visar Delex vägen för framtidens trådbockning. Effektivt, flexibelt och ekonomiskt.
I grunden handlar det om ett hantverk med djupa rötter just i Gnosjöregionen, men Delex Teknik AB har med ett extra mått småländsk klurighet lyckats ta trådbockningen in i framtiden.

Delex erbjuder modern, automatiserad trådbockning med integrerade processer för efterbearbetning.


Hög automationsgrad optimerar produktionen

Ett besök i produktionshallen imponerar: 18 fribockningsmaskiner, 8 maskiner för verktygsbunden produktion och därtill ett antal specialmaskiner. Man tillhandahåller även tjänster inom svetsning, pressning, montering. Automationsgraden är hög vilket förklarar den ökade omsättningen med bibehållen lönsamhet.
- Vi omsatte 77 miljoner förra året och prognosen för i år ligger på närmare 85. Det är den tillväxttakt vi har haft de senaste åren, säger vd Erik Forsberg.

Generationsskifte i familjeföretaget

För sex år sedan tog Erik över familjeföretaget Delex tillsammans med sin svåger Sebastian Mårtensson. Sedan dess har de arbetat aktivt för att utveckla verksamheten och bredda maskinparken med ännu smartare lösningar.
- Vi erbjuder en kreativ process där fokus ligger på innovation, produktionsteknik och funktion, säger Sebastian Mårtensson.

På väg mot framtiden! För sex år sedan tog Sebastian Mårtensson (tv) och Erik Forsberg (th) över familjeföretaget Delex Teknik AB.


Integrerade processer lockar kunden

Delex tillverkar merparten av sina bockmaskiner själva för att erbjuda kunden optimala produktionslösningar som inkluderar allt ifrån produktutveckling och prototyptillverkning till bockning, efterbearbetning och montering.
- Svetsning, pressning och ändformning - allt kan integreras i cellen för optimal effektivitet både vad gäller produktion och kostnad. Genom vår fabrik i Polen som har utrustning för plåtbearbetning kan vi också leverera helhetslösningar som innefattar plåtdetaljer, säger Erik


Delex tillverkar sina egna bockmaskiner för att kunna erbjuda kunden optimala produktionslösningar. Här är delar till en ny bockmaskin.


Toolflex - egen uppfinning med nytt patent

Delex är legotillverkare med bred kundbas inom bl.a. fordonsindustri, möbelindustri, byggindustri och butiksinredning. 
Ett annat affärsområde är det egna redskapshållarsystemet Toolflex.  
- En ny generation hållare med nytt patent stärker vår roll som marknadsledande på den här typen av redskapshållare, säger Erik.
Toolflex säljs i mer än 40 länder och används framför allt inom städbranschen. Ordning och reda - made in Gnosjöregionen.

Nytt patent på välkända redskapshållaren Toolflex! Madeleine Andersson har varit med sedan lanseringen i början av 1980-talet. Idag säljs den i mer än 40 länder.Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
40
Omsättning:
77000 tSEK
Organisationsnr:
556376-1484
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Trådbockning,
  • press svetsning,
  • toolflex,
  • redskapshållare,
  • trådprodukter,
  • tråddetaljer
Robec (mellan) slipningAffärsracet 2018 (mellan)BraiformAxelent Engineering (stor)ForshedaverkenGårö plåtprodukter