Affärsracet 2018 (toppbanner)

Forsbergs Metallduk AB

Metallduken som finns nästan överallt

18 december 2017
I din vattenkran, i gnagarskyddet och i din pressobryggare. Nu har Forsbergs Metallduk dessutom blivit underleverantörer till Nobelfesten.

- Ja, vi fick faktiskt veta att en av våra kunder använder vår metallduk när de tillverkar papper för diplom till Nobelpristagare, säger Johannes Dybeck, säljare.

Oändligt många användningsområden

Det får väl ses som lite kuriosa, men faktum kvarstår att den multifunktionella metallduken används mer eller mindre överallt. Visirnät till hjälmar, nät för elektromagnetisk avskärmning, gnistskydd och hushållsprodukter - listan är oändlig på användningsområden.


Metallduken går att få i många olika material och former. Laserskärning ökar eftersom det ger möjlighet att styra konturer och hålbilder på ett effektivt sätt.

Ökad försäljning av egna produkter

Forsbergs väver i rostfritt/syrafast, galvat och obehandlat stål men också i koppar, mässing, brons och molybden. Och nu seglar även de egna produkterna upp i försäljningsstatistiken.

- Gnagarskyddet som vi lanserade förra året har ökat kraftigt under hösten. Vi ser ju hur problemen med råttor ökar i storstäderna i takt med ökad resistens mot gift och begränsad lagstadgad användning av detta, säger Johannes.


Forsbergs Metallduk är underleverantörer men också produktägare av gnagarskydd, extruderfilter samt dysrensare.

Stort genomslag inom konst och design

En annan egen produkt är extruderfiltren och de tillhörande rensningsverktygen, dysrensare. Forsbergs tillverkar filterrondeller från 10 till 1000 mm, punktsvetsade filterpaket upp till 8 lager och även cylinderfilter och specialfilter enligt önskemål.

- Vi ser också att metallduken har slagit igenom stort inom konsten. Allt fler konstnärer och designers hör av sig till oss för att använda metallduk, säger Johannes.


Metallduken får ett allt större genomslag inom konst och design. Här en lampa designad av Johanna Forsberg.

Satsning på miljö och ny profil

Forsbergs Metallduk är certifierade inom senaste standard, 9001:2015 samt 14001:2015.

- Miljöansvaret är viktigt för oss. Alla våra produkter är hundra procent återvinningsbara eftersom metallerna kan användas om och om igen, säger Johannes.

Nyligen har företaget uppdaterat sin grafiska profil med ny hemsida och förändrad logotyp. På Elmia Subcontractor i höstas mötte man besökarna med sitt nya ansikte utåt.

- Vi fick nya kunder som lade en order hos oss dagen efter besöket. Det är roligt att få se resultat så direkt! säger Johannes.


Ny grafisk profil och ett tydligt ansvar för miljön - Forsbergs Metallduk växer på marknaden, berättar Johannes Dybeck, säljansvarig.


Text och foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se, Forsbergs Metallduk samt Johanna Forsberg

Snabbfakta

Antal anställda:
9
Omsättning:
17584 tSEK
Organisationsnr:
556319-2425
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • metallduk,
  • extruderfilter,
  • silduk,
  • nät,
  • filter,
  • insektsnät
Affärsracet 2018 (stor)Origin Tool AB (mellan)Bejö (mellan)Shape Produktion ABGårö plåtprodukterHolmgrens plast (mellan)Din Maskin i Värnamo AB Isakssons MetallindustriEMAB (stor) startsidan