Affärsracet 2018 (toppbanner)

Steelnova AB

Fördubblad kapacitet med ny rörlaser

21 december 2017
Fortsatt stadig uppgång och fördubblad kapacitet på rörlasersidan - nu gör Steelnova ett avstamp för framtiden med nya marknadssatsningar.
Omsättningsökningen ligger på cirka 25 procent jämfört med föregående år, från 72 till närmare 85 miljoner SEK. Tillsammans med systerföretaget Steelparts spräcker man i år 100-miljonerstrecket. Inte så underligt kanske att Steelnova förstärker på marknadssidan med ytterligare en person, Per Carmström. Ny på tjänsten - men väl inarbetad i företaget.
- Jag har jobbat här sedan 2011 när vi installerade den första rörlasern, berättar Per.

Per Carmström är ny på marknadssidan - men har jobbat på Steelnova sedan 2011. Han förstärker också på tekniksidan med CAD samt ansvarar för beredningen i rörlasern.

Rörlaser med active scanning

Nu har Steelnova installerat ytterligare en rörlaser av samma typ som tidigare men dessutom utrustad med active scanning. Två kameror mäter av röret under körning vilket innebär att resultatet blir snabbare och mer exakt. 
- Det här säkerställer kvalitet och fördubblar vår kapacitet på rörlasersidan. Båda maskinerna går i tvåskift och det finns kapacitet för mer, säger Per.

Den nya rörlasern med active scanning fördubblar Steelnovas kapacitet.


Steelnovas två rörlasermaskiner körs i tvåskift - och kapacitet finns för ännu mer.

Spännande ny produkt med konade ben

Tillväxten har framför allt skett med befintliga kunder och utvecklingen inom möbelindustrin ser fortsatt positiv ut. Det passar Steelnova som handen i handsken då stolsunderreden fortfarande är den absolut största produktkategorin i produktionen. 
Och även just på stolssidan händer det grejer.
- Vi har fått in en ny produkt från en dansk kund, en designstol med konade ben som är väldigt intressant. Just konade ben har blivit väldigt efterfrågat eftersom det är lite retro, och vi är en av få aktörer på marknaden som kan erbjuda den tillverkningen, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig.

Det nya stolsunderredet för en dansk kund med en ny het detalj - konade ben.

Brett utbud av tjänster

Överlag fortsätter samarbetet med danska kunder att växa. De processer som Steelnova erbjuder är rörbockning, rörformning, rörlaserbearbetning, robotsvetsning CMT, Tig- och Mag-svetsning samt montering, ytbehandling och annan legobearbetning.
Steelnova erbjuder också tjänster inom produktutveckling och teknik samt logistik. 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
21
Omsättning:
72092 tSEK
Organisationsnr:
556615-9181
Kommun:
Vaggeryd
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Rörlaserskärning,
  • Rörbockning,
  • Svetsning,
  • Möbler,
  • Stolsunderreden,
  • bordsunderreden
Isakssons MetallindustriAffärsracet 2018 (stor)Holmgrens plast (mellan)Din Maskin i Värnamo AB Bejö (mellan)Origin Tool AB (mellan)EMAB (stor) startsidanShape Produktion ABGårö plåtprodukter