Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

K-Bemanning AB

De tar greppet på kompetensförsörjningen

10 oktober 2017
Behovet av kompetent produktionspersonal ökar allt mer inom industrin. Nu har K-bemanning startat en grundutbildning i mätteknik och ritningsläsning.
- Vi har lagt märke till att många av de kvalitetschefer vi har kontakt med ser brister i personalens kompetens ute på företagen och här kan vi hjälpa till att skräddarsy utbildningar utifrån kundens önskemål, säger Victor Alnäs, K-Bemanning.

Akuta behov inom industrin

Industrin idag har skriande behov av personal, men det är svårt att hitta rätt kompetens. Samtidigt, konstaterar Victor, har utbildningar riktade mot industrin minskat markant och intresset för industriutbildningar sjunkit stadigt bland ungdomar.
- Det är en ekvation som inte riktigt går ihop och som innebär att situationen börjar bli riktigt akut hos många tillverkande företag, säger Victor. 

K-Bemanning har lokalkontor i Gislaved och Värnamo - och öppnar från och med 2018 även ett kontor i Munksjötornet, Jönköping.

Erbjuder utbildning i mätteknik

Just inom mätteknik och ritningsläsning har behoven visat sig vara särskilt stora av utökad kunskap. Kraven ökar i alla led och som tillverkande industri måste man kunna kontrollera sina egna produkter idag.
- Därför beslutade vi oss för att starta upp en 2-dagars grundutbildning i ritningsläsning och mätteknik, berättar Victor.
K-Bemanning har knutit till sig George Vancea från V.G. Mätteknik AB i Lanna som extern utbildare. Ett företag som är verksamt inom 3D-skanning och 3D-mätning.
- George har gedigen arbetslivserfarenhet inom mät- och produktionsteknik och är van att utbilda personal, berättar Victor.


Har du koll på din mikrometer och dina mätdon? K-Bemanning erbjuder en 2-dagars grundutbildning i mätteknik och ritningsläsning. På bilden George Vancea, utbildare, samt Mattias Sundler, K-Bemanning.

Lära sig tillämpa toleranssystemen

Utbildningen vänder sig till företag som vill höja kunskapsnivån hos befintlig personal eller ge nyanställda en bra grund att stå på för att kunna tillämpa toleranssystemen och läsa en enklare ritning. Efter avslutad utbildning ska deltagarna kunna mäta med skjutmått, mikrometer (både analoga och digitala) och fasta mätdon och ha vetskap om de vanligaste mätfelen samt underhåll av mätdonen. Det handlar om måttsättning, toleranser och passningar.
- Vi har precis avslutat en utbildning på plats ute hos ett kundföretag med 12 deltagare. Men man kan också förlägga utbildningen på plats hos oss i Gislaved, säger Victor.

Etablerar nytt kontor i Jönköping

K-Bemanning är ett expansivt företag som förutom utbildningen i ritningsläsning och mätteknik erbjuder uthyrning, hyrrekrytering, rekrytering, tester och analyser samt truckutbildning. Tillväxten är stor framför allt inom hyrrekrytering och totalt anställer man cirka 150 personer varje år.
Företaget startades i november 2004 med kontor i Gislaved, man växte vidare med kontor i Värnamo och nu är det dags för storstaden. Under 2018 kommer K-Bemanning att öppna kontor i Munksjötornet, Jönköping, för att möta upp behoven inom tjänstesektorn.
- Det är roligt med utveckling! Nu ska vi anställa personal både i Jönköping och ytterligare förstärka upp teamet i Värnamo eftersom båda kontoren behöver personal, säger Victor.


K-Bemanning är ett expansivt företag som nu även söker personal både till kontoret i Värnamo och i Jönköping. 


Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
75
Omsättning:
41397 tSEK
Organisationsnr:
556664-6625
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • analyser,
  • rekrytering,
  • tester,
  • truckutbildning,
  • inhyrning,
  • personaluthyrning
Shape Produktion ABAffärsracet 2018 (stor)Isakssons MetallindustriBejö (mellan)Gårö plåtprodukterOrigin Tool AB (mellan)Din Maskin i Värnamo AB EMAB (stor) startsidanHolmgrens plast (mellan)