Butiksbelysning är en viktig del av varje butik, och ska både vara praktisk samt bidra till butikens stil och stämning. i
Affärsracet 2018 (toppbanner)

Butiksbelysning för alla syften

5 snabba tips om butiksbelysning

  1. Butiksbelysning bör alltid placeras så att produkterna står i fokus.
  2. Kombinera varm, dimbelysning med starkt vitt ljus för en trevlig atmosfär men som samtidigt ger rejält med synlighet.
  3. Ljuset är inte allt, välj lampor som estetiskt harmoniserar med butikens koncept.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Butiksbelysning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Belysningen i en butik är på många sätt a och o när det kommer till butiksinredning. Butiksbelysning är det som sätter stämningen i butiken och naturligtvis gör det möjligt för kunderna att röra sig enkelt i lokalen och se produkterna ordentligt. Det finns flera kreativa sätt att använda sig av ljuset på för att trolla med former och utrymme, förstärka det vackra och gömma mindre smickrande delar samt låta lamporna bli en del av estetiken.

Butiksbelysning

 

Butiksbelysning

Design och form

Precis som med all form av butiksinredning så måste butiksbelysningen vara lika snygg som den är funktionell. Vilka modeller man väljer är därför till stor del styrt av butikens övriga utseende. I vissa fall är diskreta integrerade spotlights det ideala, exempelvis då man eftersträvar en stilren och luftig känsla i butiken. I andra fall kan läcker pendelarmatur ge färg och kreativt liv till butiken eller så är det belysningsskenor med kraftfull metall-halogenlampa som är mest lämpligt.

Butiksbelysning i Gnosjöregionen

 

LJ Produkter, Butiksbelysning
LJ Produkter

Gnosjö

På LJ Produkter utvecklar vi och säljer funktions- och dekorationsbelysning. Våra kunder är allt från butiksinredningsföretag till stora varuhus. Med lång erfarenhet och kunskap inom vårt område kan vi erbjuda såväl standardprodukter som skräddarsydda unika lösningar.
Läs mer »

Reportage
Ljusa idéer för industri och butik

Läs mer »
 

 

MB Shop Design AB, Butiksbelysning
MB Shop Design AB

HILLERSTORP

Oavsett uppdragets storlek, drivs projektet med slutresultatet i fokus. Färg, form och material är byggstenar i vårt skapande. Materialen vi arbetar med är i första hand metall, trä, glas och plast. Vår designavdelning låter dig se den färdiga butiken med butiksinredning innan den existerar, vilket möjliggör förändringar och anpassningar som ger en bättre och mer säljande butikslösning.
Läs mer »
 

www.mbshopdesign.se »


 

Xcen AB, Butiksbelysning
Xcen AB

VÄRNAMO

Önskar ni specialbelysning eller anpassade belysningslösningar skall ni kontakta oss. Genom åren har just specialbyggda belysningsarmaturer som vi utvecklat tillsammans med våra kunder varit vår specialité. Vi hjälper er hela vägen från idé till färdig belysning.

Vi erbjuder ett stort sortiment belysningsarmaturer i vår webshop på www.xcen.se.
Läs mer »
 

Butikslampor

 

Smart ljus

Vilka sorts lampor man använder i butiken har stor påverkan på vilket sorts ljus man får, och olika lampor lämpar sig olika väl för olika syften. Men det är också viktigt att hålla det ekonomiska i minnet, då elkostnader för en butik lätt kan rusa iväg. En typ som är mycket användbar då man vill skapa fokuserat ljus som samtidigt ger en varm stämning och dessutom är mycket energisnål är led spotlights. Led är inte bara billigare än halogen och glödlampor, utan innehåller heller inga av de miljögifter som förekommer i dem vilket gör att valet också är bra ur arbetsmiljövinkel.

Lek med ljuset

Ljus kan göra underverk även med ett litet eller annorlunda butiksutrymme. Då många butiker inte har något större naturligt ljusinsläpp gäller det att skapa en ljusmiljö som känns trevlig att befinna sig i, för både kunder och anställda. Lek därför gärna med ljuset för att finna den kombination som passar lokalen bäst.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Butiksinredning | Produktställ | Shop in shop | Skyltställ | Kassadiskar | Butiksbelysning | Butikshyllor | Väggpaneler | Galgar | Klädställ

Här hittar du fler avdelningar som handlar om butiksbelysning

 

Visste du att...

Då man gör om i butiken behöver ofta även lamporna justeras för att harmonisera väl med det nya möblemanget.