Väggpaneler är delar av en butiksinredning och kan hjälpa till att förhöja estetiken samtidigt som de effektivt bär upp hyllsystem och hänganordningar. i
Affärsracet 2018 (toppbanner)

Väggpaneler för en modern butik

5 snabba tips om väggpaneler

  1. Välj naturella väggpaneler som färgmässigt harmoniserar med resterande butiksinredning för en stilren känsla, och färgstarka för en mer ungdomlig och tuff.
  2. Mdf-skivor är utmärkta att välja som material till väggpanelerna då de är lätta, flisfria och enkelt ges en snygg yta.
  3. Använd vattenbaserad akrylfärg vid målning av panelerna, och helst i två lager.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Väggpaneler » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det är mycket att tänka på när man ska inreda en butik. Det gäller att få till en snygg stil som harmoniserar med varumärket samtidigt som inredningen också ska vara effektiv, praktisk och användarvänlig. Väggpaneler är en viktig och enkel detalj som kan göra mycket stor skillnad för en butiks estetik, stil och atmosfär samtidigt som den fyller ett viktigt praktiskt syfte.

Väggpaneler

 

Väggpaneler : Väggpanel med aluminiumspår

Ett genomtänkt val

En väggpanel monteras på en riktig vägg både för att ge en viss look och för att skapa en smart bas för annan butiksinredning som monteras på dessa paneler. Därför gäller det att planera och fundera kring vad som behövs i butiken. Det finns väggpaneler för både små och stora butiker, och för mer eller mindre täta hyllsystem, väggstativ eller spårpaneler så oavsett dina behov finns flera valmöjligheter. En bra väggpanel är lätt och smidig samtidigt som den kan stå emot stor påfrestning från allt som hängs ifrån den och bibehåller en len, snygg yta även efter mycket slitage.

Väggpaneler i Gnosjöregionen

Butiksinredning

 

Väggpanel med nätrygg och träram runt gavlarna

Samma kvalitet, olika stilar

En väggpanel kan varieras nästan i det oändliga och vara både slät, mönstrad, målad eller lackad samt bestå av olika material. Träfiber är dock att rekommendera oavsett vilket utseende du vill att den färdiga panelen ska ha, på grund av flera orsaker. Träfiber tillverkas genom en torrprocess som resulterar i två helt släta sidor som är kompakta och inte flisar sig så som vanligt trä ofta gör. Dessutom är materialet perfekt för både lackering och färg eller kan beställas med laminat som ger en skyddad, snygg yta som inte behöver ytterligare behandling.

En flexibel butik

När du investerar i väggpaneler så gäller det att välja rätt antal hål i panelen, då dessa kommer avgöra hur kompakt utseende väggen får. Om du tror att butiken ofta kommer arrangeras om utifrån exempelvis säsongerna så är det bättre att satsa på fler hål så att du har stor möjlighet att leka med teman och mönster i hur du arrangerar exempelvis spjut och väggstativ.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Butiksinredning | Produktställ | Shop in shop | Skyltställ | Kassadiskar | Butiksbelysning | Butikshyllor | Väggpaneler | Galgar | Klädställ

Här hittar du fler avdelningar som handlar om väggpaneler

 

Visste du att...

Samma företag som tillverkar väggpaneler kan ofta hjälpa till att utforma även resterande butiksinredning.