Här får du tips om företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med skärande bearbetning för framställning av delar och komponenter. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

CNC-bearbetning

4 snabba tips om CNC-bearbetning

  1. Var noga med att välja rätt typ av CNC-bearbetning för din produktion.
  2. Välj ett flexibelt företag som klarar av att jobba med den ritning eller prototyp som du har till ditt förfogande.
  3. Tänk på att ta reda på ledtider för produktionen i god tid för att slippa onödiga förseningar.
  4. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

CNC-tekniken är minst sagt revolutionerande och trots att den fortfarande är förhållandevis ny så har vi numera vant oss vid de snabba ledtider och höga kvalitet som tekniken erbjuder. Med CNC-bearbetning så programmerar man sin svarv, fräs eller press för att på ett effektivt och precist sätt får fram de detaljer och komponenter som man vill tillverka.

Numera så innebär CNC-fräsning och CNC-svarvning att man matar in sitt material i maskinen som med olika arbetsmoment kommer att få fram en färdig del. Den här arbetsprocessen kan upprepas hur många gånger som helst och pågå dag som natt.

CNC

 

CNC

Kommunikation mellan man och maskin

CNC-maskiner har den unika förmågan att de kan kommunicera med ett datorprogram. Man kan alltså se till att de utför rätt arbetsmoment för att skapa de former som man vill ha. Det spelar ingen roll om det handlar om verktyg som ska svarva eller fräsa fram en komponent. Då maskinens delar jobbar i enlighet med det mönster som ett datorprogram anvisar så behöver man inte hela tiden hålla på och justera sin maskin för att ta sig vidare i arbetsprocessen.

En CNC-operatör kommer att överse det hela och genast rätta till produktionsstopp som kan bero på verktyg som slitits ut. Faktum är ett den nya tekniken gör det möjligt att byta ut maskinernas verktyg innan de bidrar till felaktig produktion vilket givetvis spar både tid och pengar.

CNC i Gnosjöregionen

Svarvning

 

Effektiva produktionslinjer

Effektiva produktionslinjer är något som gillas skarpt av alla inblandade och när man har en presslinje med olika maskiner så måste man förstås finna ett sätt att synka arbetsprocessen. Med CNC-tekniken så lyckas man med detta och på så vis så kan man skapa färdiga produkter på ett och samma verkstadsgolv.

Det är sällan som man får problem med moderna CNC-maskiner men då det händer så är felsökningen enklare och säkrare. Dagens operatörer måste inte stå i direkt kontakt med svarvning, fräsning och pressning då arbetsprocesserna kan läsas av på en datorskärm.

Från ritning till färdiga produkter

När du vänder dig till en verkstad i Gnosjöregionen så kan du räkna med att de klarar av att utveckla din ritning eller prototyp till en färdig produkt. Det kommer att finnas säljare på plats som talar ditt språk och som kan översätta det du säger till maskiner och operatörer.

Du får klara och tydliga ledtider samt en offert för hur mycket det kommer att kosta med olika typer av material. Det här innebär både flexibilitet och trygghet vilket du har mycket att tjäna på.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar som handlar om CNC- bearbetning

 

Visste du att...

CNC-tekniken har förändrat operatörens roll till att bli mer delaktig i utvecklingen av komponenter och delar.