Gnosjöregionens företag kan tillverka träemballage för transport och lager. Träemballage ger en hållbar och miljövänlig lösning för sin last och sitt lager. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Träemballage för både last och lager

5 snabba tips om Träemballage

  1. Träemballage som ska användas till exporter måste vara märkt på rätt sätt.
  2. Det kan bli billigare att hyra träemballage för lagerförvaring.
  3. Många gånger så kan man repararera träemballage för längre hållbarhet.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Träemballage » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Emballage som är gjort av trä används ofta som lastgrund i form av pallar. Det här är pallar som skyddar produkter och varor från slitage och skador samtidigt som det blir enkelt att flytta på varorna med hjälp av till exempel gaffeltruck. Det är inte så att träemballage håller för evigt men i och med att man ganska enkelt kan laga det så är det en hållbar och miljövänlig lösning. Idag kan man köpa sitt eget eller hyra emballage av trä. Den som ska exportera på träemballaget måste ta reda på vad som gäller i det land som exporten går till för att veta om det eventuellt kommer att behövas viss märkning på pallarna.

Träemballage

 

Transport och förvaring

Att skicka varor i trälådor är inget nytt koncept men idag kan man dra nytta av en stor flexibilitet. Beroende på den produkt som ska skickas inom Sverige eller utomlands så kan man skräddarsy förpackningen av trä. Om man vill ha ett ytterligare skydd så kan man klä sitt träemballage med ett annat material som plast och aluminium. Det är också vanligt att transportera varor på träpallar. Detta kan vara väldigt praktiskt både för kortare och längre transporter.

I och med att träpallar även lämpar sig för förvaring på lager så blir det riktigt smidigt när man kan låta varorna stå kvar på samma pall från produktion till lager. Om man sedan behöver plocka fram en viss pall så gör man enkelt detta eftersom den är anpassad till gaffeltruckar som klarar av den tyngd som står på pallen.

Träemballage i Gnosjöregionen

 

Ji-Ma Produkter AB , Träemballage
Ji-Ma Produkter AB

SMÅLANDSSTENAR

JI-MA producerar och levererar kundanpassade träpallar till kunder, huvudsakligen inom Sverige.

Vid produktion av kundanpassade träpallar krävs en framtagningsprocess som uppfyller alla ställda krav på företaget. Vi har en anpassad maskinpark men det är personalen som är vår främsta resurs, där samverkan mellan olika avdelningar är självklart.
Läs mer »

Reportage
Rätt pall till rätt gods – i rätt tid

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

 

Hillerstorps Special Emballage AB, Träemballage
Hillerstorps Special Emballage AB

HILLERSTORP

Special Emballage AB bildades 2009 med ambitionen att bistå Gnosjöregionens industrier med träförpackningar av olika slag.

De flesta av våra kunder finns i inredningsbranschen, metallindustrin eller är underleverantörer till diverse industrier och majoriteten av våra produkter har slutdestination utanför norden.

Läs gärna mer på vår hemsida:www.special-emballage.se
Läs mer »
 

Lastpallar

 

Då man ska exportera varor

För exporter så använder man gärna träemballaget eftersom det är så praktiskt och kostnadseffektivt. Det är dock ganska snurrigt att försöka komma fram till vilka regler som egentligen gäller. Olika länder har olika inställning till vilken märkning träemballaget måste ha för att det ska vara godkänt för importer av varor. Det finns en stämpel med namn ISPM 15 som ges av Jordbruksverket. I vissa länder så är det denna stämpel som avgör om man får använda sig av emballaget för exporten eller inte. Jordbruksverket uppdaterar hela tiden sin hemsida med de regler som gäller för exporter på träpallar och trälådor.

Miljövänliga lösningar

Trä är ett miljövänligt material på så vis att man kan använda det mycket länge. En träpall som har gått sönder kastas inte. Den kan istället repareras så att det går att använda den precis som då den var ny. Då man kan återvända och minska på energiförburkningen så gör man något bra för miljön och därför så är det många som väljer träemballage som lösning för förvaring och transport. Då träemballaget väl har gjort sitt så kan det skickas till biobränsleföretag och energiverk.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Emballage | Kartong o well | Träemballage | Lastpallar | Plastemballage

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Träemballage

 

Visste du att...