Det finns gott om begagnade pressar som håller hög kvalitet. Det är dock viktigt att se på begagnade pressar med rätt kunskap för ett bra köp. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Begagnade pressar kräver ett informerat köp

5 snabba tips om Begagnade pressar

  1. Man kan finna begagnade pressar på annonssajter online.
  2. Det finns begagnade pressar som är så pass moderna att de kan integreras i en nyare presslinje med avancerat styrsystem.
  3. Innan man köper en begagnad press så ska man se till att den undersöks och besiktigas för att undvika dolda fel.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Begagnade pressar » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Eftersom en press ofta är utvecklad för att hålla riktigt hög kvalitet så kan den hålla länge. Man kanske skrotar en press för att den inte längre passar in i en modern och effektiv presslinje. Det här betyder ju inte att själva pressen har gjort sitt. I ett annat sammanhang så kan den kanske vara till stor glädje och fortsatt erbjuda kostnadseffektiva arbeten. Det är detta som gör att begagnade pressar är av intresse och viktiga. Den som ska köpa en begagnad press måste dock vara medveten om de regler som gäller för att inte bli stående med en maskin som inte får användas.

Begagnade pressar

 

Begagnade pressar

Ett informerat köp

För att ett köp av begagnad press ska vara informerat så räcker det inte med kunskap om vilken typ av press som man är ute efter. Det gäller att förstå om pressen som erbjuds verkligen fungerar som den ska. Om man inte tänker begära besiktning innan köpet så är risken ganska stor att man får en maskin med dolda fel. Det kan ju faktiskt vara så att den som säljer inte är medveten om att maskinen inte lever upp till de krav som gäller så det handlar för det mesta om okunskap hellre än om att någon vill luras. För att slippa problem med begagnade pressar så måste man alltså se till att man vet exakt vad man köper. Gör man det så kanske det ändå lönar sig att köpa en maskin som kommer att kräva en mindre lagning för att få användas.

Begagnade pressar i Gnosjöregionen

 

PM Service, Begagnade pressar
PM Service

GISLAVED

I vår verkstad utför vi reparationer av begagnade delar. Vi utför även nytillverkning efter prov eller ritning. Vi ombesörjer även metallplätering av excenteraxlar och drivnav. Ett prisvärt alternativ till nya delar!

Vi utför även service av MultiLube-pumpar.
Läs mer »

Reportage
De hjälper kunden minimera driftstopp

Läs mer »
 

www.pmservice.se »


 

SMV Industrier AB, Begagnade pressar
SMV Industrier AB

Smålandsstenar

- Pressar, mekaniska & hydrauliska
- Bandhantering
- Begagnat
- Styrsystem
- Tillbehör

- Förebyggnade underhåll
- Reservdelar
- Renovering & ombyggnad
- Utbildning
- Maskinflyttning

- Verktyg för skärande bearbetning
- Skärvätskor & tillbehör
- Mätverktyg
- Formställ, polerutrustning, pelarställ
- Webshop

- CNC-Flerop
- CNC-Svarvning
- CNC-Fräsning
- Arborrning
- Karusellsvarvning
Läs mer »
 

Excenterpressar

 

Kommer pressen att passa in

En annan fråga är förstås om pressen kommer att passa in. Man kan ju köpa en begagnad press som är automatisk och som kan programmeras med styrprogram, men kommer den att passa det styrprogram som redan är i bruk? Det kan bli nog så frustrerande att behöva göra stora ändringar för att foga in en annan typ av press i en presslinje. Därför ska man noga ta reda på kompabilitet innan man köper sin begagnade press.

Reservdelar

Med begagnat så kan man inte bli förvånad då det krävs reparationer. Att man kommer att få räkna med ett behov av reservdelar är givet. Därför ska man ta reda på var dessa finns. Om man måste importera reservdelarna varje gång pressen säckar ihop så kan detta bli till en tidskrävande process som man verkligen inte har råd med. Det gäller att ha god tillgång till reservdelar och service för att köpet ska löna sig.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Excenterpressar | Plockpress | Automatpress | Presslinje | Nibbler, Pullmax | Begagnade pressar | Service, reservdelar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Begagnade pressar

 

Visste du att...

Det är den som köper den begagnade pressen som måste se till att den är i användbart skick och laglig att använda.