En modern plockpress kan jobba på ett säkert och effektivt vis. Samtidigt kan man dra stor nytta av en äldre plockpress som är i gott skick. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Med plockpress så jobbar man snabbt och effektivt

5 snabba tips om Plockpress


  1. Dra nytta av automatiska och manuella plockpressar som kan anpassas precist utefter en prototyp eller ritning.
  2. Välj en leverantör som kan erbjuda en komplett presslinje.
  3. Välj automatiska plockpressar för stora volymer.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Plockpress » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Plockpressarna ingår ofta som en del av en större presslinje. Med en plockpress så kan man utföra plockarbeten mer eller mindre automatiskt. Man måste förstås ha en duktig operatör som kan läsa av och analysera den information som kommer från pressen. Dagens operatörer måste vara medvetna om den teknik som gäller för äldre plockpressar såväl som hur man driver moderna system. Med datoriserade styrsystem så kan produktion av industriella komponenter och produkter fortgå i Sverige eftersom detta drar ner rejält på produktionskostnader.

Plockpress

 

Plockpress

Moderna plockpressar

Moderna plockpressar är spännande saker. Den som är van vid äldre varianter kommer kanske inte ens att känna igen att det handlar om en press. När en modern plockpress är på plats så ser man mest ett hölje och en skärm där operatören kan läsa av och ställa in pressens arbete. Om man behöver gå in och byta delar så kan man förstås göra det men den moderna utformningen av plockpressar har lett till mycket högre säkerhet för de som ska hantera plockarbetet.

Plockpress i Gnosjöregionen

 

SMV Industrier AB, Plockpress
SMV Industrier AB

Smålandsstenar

- Pressar, mekaniska & hydrauliska
- Bandhantering
- Begagnat
- Styrsystem
- Tillbehör

- Förebyggnade underhåll
- Reservdelar
- Renovering & ombyggnad
- Utbildning
- Maskinflyttning

- Verktyg för skärande bearbetning
- Skärvätskor & tillbehör
- Mätverktyg
- Formställ, polerutrustning, pelarställ
- Webshop

- CNC-Flerop
- CNC-Svarvning
- CNC-Fräsning
- Arborrning
- Karusellsvarvning
Läs mer »
 

Automatpress

 

Säkert arbete

I och med att dagens pressar är så pass effektiva så kan operatörer hålla ett viktigt avstånd till de delar som skulle kunna utgöra en fara. Det här har förbättrat arbetsförhållanden inom verkstadsindustrin. Samtidigt så har det säkra arbetet med moderna datoriserade plockpressar lett till att operatörer måste ha mer utbildning för att kunna jobba med maskinerna. Det räcker inte med att förstå hantverket då man även måste kunna ställa in ett datorprogram för att få ett arbete som är exakt. Dagens nya pressoperatörer drar förstås stor nytta av den kunskap som den äldre generationen har. Trots att de moderna maskinerna erbjuder en högre säkerhet så är det alltid så att man måste förstå grundprinciperna för att kunna jobba på ett säkert och effektivt vis.

Automatiskt eller manuellt

Nu skulle man ju kunna tro att samtliga plockpressar är helautomatiska men så är inte fallet. Det finns fortfarande gott om företag som arbetar med pressar som är manuella eller delvis manuella. Detta beror på att många av dessa äldre maskiner är så pass bra och att man i vissa fall kan tjäna på att jobba manuellt då det kanske handlar om en mindre produktion. De automatiska pressarna har förstås den fördelen att de kan ta fram stora volymer snabbt. Varje detalj får precis samma mått och operatören får signaler direkt om något skulle gå fel så att detta kan rättas till snabbt. Med automatiska pressar så sänker man kostnaderna för produktioner och man kan även möta specifika behov på ett smidigare sätt.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Excenterpressar | Plockpress | Automatpress | Presslinje | Nibbler, Pullmax | Begagnade pressar | Service, reservdelar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Plockpress

 

Visste du att...

Nuförtiden så anses det vara en självklarhet inom plåtpressning att man ska kunna kombinera bästa material med snabb och flexibel produktion.