Då en skruv är lös så kan man inte hålla på att muttra om lösaktiga fästelement. Finn istället rätt fästelement som skruv och bult till bästa pris. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Fästelement ser till att ingen muttrar för att en skruv är lös

5 snabba tips om Fästelement

  1. Jobba med nya fästelement som är väl anpassade till produktionen.
  2. Dra nytta av fästelement av olika material som kan kombineras.
  3. Kontrollera fästelement med jämna mellanrum för att eventuellt byta ut delar för längre hållbarhet.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Fästelement » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Med en skruv lös så kan livet bli farligt och inte blir det bättre om de muttrar, skruvar och bultar som ingår i en konstruktion sitter som de ska men sakta mister sin styrka på grund av rost. Det är oerhört viktigt att man använder sig av fästelement som håller hög kvalitet. Många glömmer bort att fästelementen måste väljas varsamt och med tanke på framtiden. Vem ska använda produkten? Kommer den att behöva monteras isär eller repareras? Genom att se till att man använder sig av standardmått och material som håller så får en produkt ett längre liv, och den klarar reparationer och byten av delar.

Fästelement

 

Skruvarnas underbara värld

Ett kort besök i skruvarnas underbara värld visar att det finns hur många varianter som helst. Ta en titt på det som finns i din omgivning. Varje möbel och apparat innefattar fästelement och här är skruvar essentiella för att saker och ting ska hålla ihop. Hur väljer man egentligen en skruv? Det bästa är förstås att skruvens utformning anges då man tar fram en detaljs design och utformning. Det företag som tar fram fästelementen ska kunna möta krav om skruv som ska vara till för både trä och metall och även ha invändiga spår. En sexkantsskruv kan ju ha en sexkant både på insida och på utsida. Idag kan man ta fram pyttesmå skruvar som är exakta med hjälp av svarvar som klarar av att tillverka detalj efter detalj med samma mått och dimensioner.

Fästelement i Gnosjöregionen

 

Bufab Sweden AB , Fästelement
Bufab Sweden AB

VÄRNAMO

Läs mer »

Reportage
Detaljerna skapar tillväxten

Läs mer »
 

 

Nominit AB , Fästelement
Nominit AB

VÄRNAMO

Nominit AB i Värnamo har ett brett produktsortiment av kallformade nitar och specialdetaljer. Dessa används som ingående komponenter inom bl.a. fordons-, elektronik-, verkstads-, flyg- och byggnadsindustrin. Största delen av vår tillverkning utgörs av kundanpassade specialdetaljer. Hög precision och minimalt materialspill gör kallformningen till det bästa valet inom många produktområden.
Läs mer »
 

Brickor

 

Specialanpassade detaljer

Det är ganska vanligt att man behöver specialanpassade lösningar. Muttrar kanske ska vara med eller utan låsning och fjädrande brickor ska också anpassas vad gäller form. För att kunna ta fram unika lösningar så måste man ha god produktkännedom. När företaget som tar fram fästelementen är väl insatta i vad som krävs så kan man känna sig trygg som kund. Man riskerar inte att få tusentals bultar som inte passar någonstans. Samtidigt ska man kunna beställa detaljer som skiljer sig åt. Dagens svarvar och fräsar klarar av snabba vändningar och olika upplagor, och det spelar egentligen ingen roll om man behöver 10 eller 1 000 exemplar av klämmor, brickor eller fjädrar.

Avancerade lösningar

Ska en skruv verkligen behöva vara en så avancerad sak? Svaret på frågan är både ja och nej. Grundkonceptet för skruvar och muttrar är inte avancerat men man måste klara av att skapa detaljer som har låsningar och fjädring som gör att man kan ta fram produkter som är estetiskt tilltalande. Dessutom måste detaljerna vara gjorda av material som är hållbart. Man ska inte riskera rostskador för att skruvarna som använts inte klarar av lite fuktig luft. Skruvar kan vara så olika, och med hjälp av olika design så kan man komma fram till hur många kombinationsmöjligheter som helst.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Fästelement | Skruv | Muttrar | Brickor | Fjädrar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metall

 

Visste du att...

Fästelement kan anpassas så att de sitter helt dolt och ger känslan av att produkten inte har några skruvar eller bultar.