Finn ett företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med filmblåsning som är anpassad till dina behov och krav. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Filmblåsning

5 snabba tips om Filmblåsning

  1. Filmblåsningen bör följas av slutproduktion för ett snabbare arbetsflöde.
  2. Välj ett företag som kan erbjuda innovativ produktion med smarta lösningar för dina projekt.
  3. Fokusera på plastprodukter som är miljövänliga och som återanvänds vid produktionsprocessen.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Filmblåsning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Man kan lätt få associationer till Hollywood då man hör uttrycket filmblåsning men trots att det handlar om något helt annat så kan man se vissa likheter i den innovation och kreativetet som denna tillverkningsmetod erbjuder och de filmer som kommer från den amerikanska västkusten. Filmblåsningen är viktig för det moderna samhället där vi förlitar oss på plastprodukter som är miljövänliga och enkla att använda.

Idag så tillverkas det i Gnosjöregionen plastfilm som ska vara till för plastpåsar och andra viktiga plastprodukter. Arbetsprocessen är mycket smidig och man kan vara väldigt petig vad gäller utformning av produkter samt deras dekoration.

Filmblåsning

 

Filmblåsning

Användningsområden

Ett mycket viktigt användningsområde för filmblåsningen är plastpåsar av olika slag. Allt från tunna sandwichpåsar till tyngre shoppingpåsar skapas med hjälp av plast som har tagits fram på detta sätt. Andra områden är förpackning där man måste ha tillgång till film som man kan lägga som skydd runt produkter eller mat.

Det här ställer förstås höga krav på plastfilmen som måste vara fri från gifter, hållbar och enkel att anpassa till det område där den ska användas. I Gnosjöregionen så kan man ta fram plastfilm i olika format för olika användningsområden och varje projekt skräddarsys till kundens behov.

Filmblåsning i Gnosjöregionen

Extrudering

 

Fördelarna med termoplaster

Inom dagens produktion av plastfilm så är det mycket vanligt att man använder sig av propenplaster. Det här är termoplaster som har många fördelar. För det första så är termoplaster kända för att vara återvinningsbara. De förkolnar nämligen inte vid förbränning. Istället så smälts materialet ner och när det stelnar så är det återigen plast.

Det här betyder att företag som sysslar med filmblåsning kan återanvända det plastmaterial som inte gick åt under produktionen och det sparar på pengar och på miljön. Eftersom termoplasterna är enkla att forma om så passar de utmärkt när man ska producera plastfilm av olika tjocklek för olika ändamål.

Plastprodukter med unik design

Plastfilm kan tas fram i genomskinlig färg eller vilken annan färgton som helst. Tänk bara på de vackra plastfilmer som används då man förpackar presentkorgar och blomsterarrangemang och du får en idé om vad man kan göra med detta material. Som kund så kan man ange precis vilken färg man vill ha och även ordna med tryck.

Det här kan man ju behöva då man skräddarsyr en plastprodukt som till exempel plastpåsar som ska användas för en viss butik eller ett visst varumärke. Tillverkningen av påse eller annan produkt bör klaras av hos en verkstad som erbjuder filmblåsning.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Filmblåsning | Sträckfilm | Förpackningsslang | Extrudering

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Filmblåsning

 

Visste du att...

Termoplaster kan hettas upp flera gånger eftersom de behåller sina egenskaper då de hettas upp och får stelna igen.