Med dubbelsprutning så använder man sig av två material eller färger samtidigt då man skapar en komponent av plast. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Dubbelsprutning

5 snabba tips om dubbelsprutning

  1. Med dubbelsprutning kan man tillverka en produkt som innehåller två olika material...
  2. ...eller två olika färger...
  3. ...eller två material med olika hårdhet.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Dubbelsprutning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Formsprutning är en tillverkningsprocess där man smälter ner plastgranulat för att sedan “spruta” den smälta massan in i en form där den får stelna. Det här är en metod som passar bra då man jobbar med material som termoplastisk polyuretan, och idag så är det många plastprodukter som tas fram med formsprutningsmetoden. En spännande variant, som plasttillverkare som jobbar med termoplast kan erbjuda, är den som kallas för dubbelsprutning och som i praktiken innebär att man sprutar med två material samtidig. Tekniken för att tillverka komponenter av plast på detta sätt utvecklas och förnyas på ett sätt som leder till många fördelar. Även om andra metoder som formblåsning också är miljövänliga så kan man se en stor fördel i att kunna kombinera olika material för att på så vis få ut mer av återvunnen plast.

Dubbelsprutning

 

Dubbelsprutning

Vad är dubbelsprutning?

Man kan säga att dubbelsprutning är en slags formsprutningsmetod som gör det möjligt att skapa plastobjekt med två olika färger eller termoplastprodukter som består av två olika plastmaterial. Detta gör man genom att spruta in båda materialen samtidigt i komponenten och det här går snabbt och är effektivt. Det här rör sig om en avancerad typ av formsprutning där det är möjligt att kombinera hårda plastmaterial med mjuka och där man utför två steg i en enda maskincykel. Teknologin är under ständig utveckling vilket innebär att man då och då kan introducera förbättringar som gör den ännu mer kostnadseffektiv.

Dubbelsprutning i Gnosjöregionen

 

Holmgrens Plast AB , Dubbelsprutning
Holmgrens Plast AB

Gnosjö

På 7000 kvadratmeter skapar vi högkvalitativa plastartiklar som säljs och distribueras över hela världen. Vi är en legoproducent som brinner för materialets alla möjligheter. Som ungt familjeföretag utvecklar vi konstant oss själva och vår anläggning. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.
Läs mer »

Reportage
Med passion för plastproduktion

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.holmgrensplast.se »


 

PlaCell AB , Dubbelsprutning
PlaCell AB

GISLAVED

Vår väl utvecklade produktionsanläggning täcker 29 st formsprutor 35-320ton med hög automatiseringsgrad, varav 3 st för flerkomponent. Några av formsprutorna är speciellt anpassade för tillverkning av detaljer i flera färger eller material (dubbelgjutning)
Många detaljer blir helt klara direkt vid formsprutningen eller genom kompletterande efterbearbetning / montering.
Läs mer »

Reportage
Stark tillväxt i större kostym

Läs mer »
 

Formsprutning

 

Miljöfördelar med dubbelsprutningen

Något som är spännande att se är hur dubbelsprutningen kan ge miljöfördelar. Nu är det förstås så att all formsprutning anses vara väldigt bra för miljön just för att man kan återvinna material och skapa nya produkter med denna metod. Plastgranulaten som man använder för att skapa plastmassa med kan ju komma från plastprodukter som har kasserats. När man kan kombinera två olika polymerer så blir effekten ännu bättre. Man kan nämligen se till att det återvunna materialet som kan vara aningen missfärgat placeras på ett sätt som gör att det inte syns. På utsidan så använder man sig av nyproducerad plast så att ytan blir vacker att se på. Kvalitén förändras inte bara för att man har en del som kommer från återvunna plastförpackningar. Metoden passar särskilt bra då det handlar om förpackningar som ska användas inom byggindustrin till exempel målarfärgsförpackningar.

Kostnadseffektivt

Den nya tekniken som gör det möjligt att kombinera två olika polymerer för att skapa nya plastförpackningar är inte bara bra för miljön den är också mycket ekonomisk. Man kan nämligen använda metoden för att producera stora volymer snabbt, och i och med att de två olika materialen tillför slutprodukten olika egenskaper så kan man planera produktionen på ett sätt så att man får ut det bästa möjliga av varje plastmaterial som ingår i produktionsprocessen.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Termoplast | Formsprutning | Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning | Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om plast

Holmgrens plast (mellan)Placell AB