Affärsracet 2018 (toppbanner)

Sintring

5 snabba tips om  Sintring

  1. Genom sintring kan du tillverka komplexa detaljer som får sin slutliga form med liten eller ingen efterbearbetning.
  2. Detaljer med komplicerad geometri har mycket att vinna på sintring jämfört med exempelvis fräsning och svarvning.
  3. Minskad energiåtgång vid uppvärmning, lägre transportkostnader och ingen efter- eller ytbehandling samt inga rester i form av skrot är de främsta vinsterna.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Sintring »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Produktionstekniken innebär att ett pulver pressas under högt tryck i ett slutet verktyg för att få fram detaljens form. Därefter får detaljen sina slutliga egenskaper genom uppvärmning i så pass hög temperatur att pulverpartiklarna börjar reagera med varandra och växa samman till en fast kropp. Porerna kan också fyllas med olja genom impregnering och på så sätt bli självsmörjande.

Sintring

 

Sintringens fördelar

Sintring används bland annat vid tillverkning av keramiska och pulvermetallurgiska material. Genom sintring uppnås noggranna toleranser och fina ytor, du kan skapa oregelbundna former i många olika material, allt till moderata verktygskostnader.

Användningsområden för tekniken

Sintring kan vara användbart i stort sett i alla branscher men en tydlig koncentration ses exempelvis i produktion av kugghjul. Med sin komplicerade form är cykeltiden med sintring på ca 1,5 sekund svårslagen. Sintrade detaljer används också vid tillverkning av olika slags filter eftersom du kan styra porositeten. Av samma anledning tillverkar man gärna oljebronsbussningar med hjälp av sintring. Bussningarna impregneras i olja och när värmen från friktionen frisätter oljan får man en självsmörjande funktion med lång livslängd.

Sintring i Gnosjöregionen

 

AD-Plast i Anderstorp AB , Sintring
AD-Plast i Anderstorp AB

ANDERSTORP

AD-plast har sedan 1999 varit i framkant när det gäller automatisering och effektivisering av maskinpark, kringutrustning och medarbetare.
För att ytterligare stärka vår konkurrenskraft har vi ett program för utveckling - och utbildnings arbete för våra medarbetarna, genom ett eget utarbetat trainee program, vilket stärker oss inför framtidens utmaningar.
Läs mer »

Reportage
Tillväxt och ökad automation

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

 

Stebro Plast AB , Sintring
Stebro Plast AB

BROARYD

Stebro Plast tillverkar plastdetaljer med hög ytfinish och i stora volymer.
Hos oss finns också montering och konstruktion.
Läs mer »
 

 

Quick-Set AB , Sintring
Quick-Set AB

BREDARYD

Formsprutning av egna produkter och lego.
Egna produkter: Klossar för fönsterglasning, plugg för ändförslutning av rör, såväl invändig som utvändig plugg (caps). Tillverkar specialmaskiner för automa
Läs mer »

Reportage
Patenterad ändförslutning av rör

Läs mer »
 

 

Zinkteknik i Bredaryd AB , Sintring
Zinkteknik i Bredaryd AB

BREDARYD

Zinkteknik är Skandinaviens ledande och ett av Europas största företag inom formsprutning av zink.
Företagets kärnverksamhet: att gjuta zinkdetaljer till elekronik-, fordons-, hushålls- och byggbranschen, kännetecknas av ett gediget material- och produktionskunnande. Vi har fabriker i Bredaryd Sverige och i Mostar i Bosnien Hercegovina. Vi exporterar 65 % från Sverige och 100% från Bosnien
Läs mer »
 

Formsprutning

 

Sammanfattning av Sintring

Sintring upptäcktes av resande i Sydamerika redan på 1700 talet där lokalbefolkning lärt sig att med värme och tryck utveckla smycken av platina.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om plast »

plast » Termoplast | Formsprutning | Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning | Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning

 

Visste du att...

Sintring utvecklades till kommersiell nivå i Ryssland, Storbritannien och Spanien under senare hälften av 1700talet.