Metallduk från Gnosjöregionen. Det finns olika typer av metallduk och det gäller att välja rätt typ. Hitta leverantörerna här. i

Metallduk

5 snabba tips om metallduk

  1. Metallduk kan tillverkas på olika sätt och ha olika täthet vilket påverkar användningen.
  2. Viss metallduk kan kräva efterbehandling för att ge rostfria egenskaper.
  3. Man kan välja olika typer av metall för att skapa metalldukar som ger styrka och flexibilitet.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Metallduk » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

En duk av metall är precis som det låter ett slags tyg gjort av metalltrådar. Hur en metallduk kommer att se ut beror en hel del på hur den vävs och givetvis också på den metall som man använder sig av för att skapa trådar. Idag så kan metallverkstäder skapa metallnät som är skräddarsydda och som håller mycket hög kvalitet.

Metallduk

 

Metallduk

Rostfri metallduk är en möjlighet

För vissa så kan det låta som en omöjlighet med metall som är rostfri men så är det inte. Numera så kan man på flera olika sätt få fram metallduk som är rostfri och som därmed kan användas som filter och utomhus där den kommer att utsättas för vatten. Då man behöver rostfritt nät så har man lite olika alternativ.

Man kan välja ett dyrare material som aluminium eller så kan man väva nätet av rostfritt stål. Även plåt som behandlas med ytbehandlingar mot rost kan vara ett bra alternativ och vilket man väljer beror helt och hållet på hur nätet ska se ut och var det ska placeras. Även om det kan bli dyrt med material som aluminium så är det kanske värt att investera lite mer i ett galler som man behöver använda länge.

Ventiler och nät som sitter på platser där det inte är så lätt att komma åt behöver hålla hög kvalitet från start så att man slipper problem med hål som uppstår på grund av rost.

Metallduk i Gnosjöregionen

 

Forsbergs Metallduk AB , Metallduk
Forsbergs Metallduk AB

Anderstorp

Vi har specialiserat oss på att väva metallduk. Vår maskinpark består av 25 vävstolar i olika storlekar. Vävstolarna varierar från moderna datastyrda skyttelösa
vävstolar, till vanliga skyttelmaskiner som väver med stadkant.
Läs mer »

Reportage
Metallduken som finns nästan överallt

Läs mer »
 

Galler

 

Skräddarsydda gallernät

Med modern industriautomation så kan verkstäder få fram mycket specifik design. Det kan handla om att man behöver en viss storlek på nätet eller att man behöver få det levererat i delar och sedan montera på plats. Material kan också varieras och med hjälp av datorprogram som kan kommunicera med tråddragningsmaskiner så kan man se till att få precis rätt mönster för en metallduk som fungerar på bästa möjliga sätt.

Då man vill ha en viss färg på nätet för att det ska placerar på en offentlig plats så är det också rätt vanligt att samma företag som väver duken kan hjälpa till med efterbehandling så att man får den design som efterfrågas.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Trådnät stålnät | Krenelerade galler | Maskinskydd | Gallerdurk | Metallduk | Galler | Förrådsväggar | Nätväggar

 Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning.