Med industrirobotar så blir arbetsprocesser snabbare och produktionsvolymer ökar. Dessutom så ökar arbetssäkerheten med industrirobotar. i

Industrirobotar

5 snabba tips om industrirobotar

  1. En industrirobot kan användas för flera olika arbetsmoment, och det samtidigt!
  2. Med rätt programmering så får man ut en högre produktion och god kvalitet av sin robot.
  3. Det kan vara klokt att se närmre på de olika arbetsuppgifter som roboten kan utföra för att öka säkerheten på verkstaden.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Industrirobotar » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det är särskilt inom bilindustrin som man använder sig av robotteknik men faktum är att nästan varje industri har stor nytta av industriautomation där man kan lägga mer jobb på robotar. I och med att det har blivit så pass vanligt med industrirobotar så är det också så att man idag kan finna begagnade robotar som håller hög kvalitet. Det här kan vara en fördel för en verkstad som kanske inte har råd med de priser som nya service robotar kommer med. Svenska företag som ABB och ASEA är världsledande inom automationstekniken och robot Sverige är även med som en kraft i utvecklingen av andra spännande innovationer som till exempel robotsimulering och nanorobotar.

Industrirobotar

 

Industrirobotar

Industrirobotar klarar jobbet

Det som är så bra med robotceller där man har en robotarm som samarbetar med andra maskiner är att man på detta sätt snabbt och lätt kan ta sig igenom en produktionsprocess. Man eliminerar den mänskliga faktorn då man kan programmera roboten att utföra en viss uppgift på ett visst sätt. Så länge ingen flyttar på roboten eller på de maskiner som den ska samarbeta med och programmeringen förblir den samma så kan arbete fortgå i stort sett utan att man gör någonting. Det här är en teknik som inte bara har blivit populär inom industrin. Även i hem så börjar man så smått förlita sig på robotar. Ta till exempel robotdammsugare som kan se till att golven är rena och fina till dess att man kommer hem från jobbet.

Industrirobotar i Gnosjöregionen

 

Rovima AB , Industrirobotar
Rovima AB

Anderstorp

Rovima erbjuder driftklara standardutrusningar för att plocka och mönsterlägga en eller flera olika detaljer samtidigt som t.ex. ingjutningsdetaljer, clips och monteringsdetaljer.
Även traditionell visionkontroll av detaljer kan göras med systemet.
Lösningar bygger på visionguidning med hjälp av en kamera som fastsäller detaljernas koordinater.
Läs mer »
 

Industriautomation

 

Spännande ny teknik

Robottekniken utvecklas och det här är ett mycket spännande område. Med nanorobotar så tänker man sig att kunna ta sig in i blodomloppet på en person med en robot i miniatyr. När roboten väl är i kroppen så kan den finna problemområden och antingen vara med och läka eller få fram uppgifter som gör att man kan sätta in rätt typ av behandlingar.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Industriautomation | Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering | Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om industriproduktion