Robotiserad maskinbetjäning gör det lättare att arbeta med produktion och ger operatörer en helt ny roll som ledare av automatiserade arbetsprocesser. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Maskinbetjäning

5 snabba tips om maskinbetjäning

  1. Maskiner som erbjuder laddning och plundring behöver i stort sett konstant maskinbetjäning.
  2. Med hjälp av maskinbetjäningen så går det att jobba obemannat under längre tidsperioder.
  3. Med robotiserad maskinbetjäning så kan man sänka produktionskostnader samtidigt som produktiviteten går upp.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Maskinbetjäning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det blir allt vanligare med robotceller som gör det arbete som människor normalt sett har varit tvungna att ta hand om. Även om den moderna tekniken kom med många smarta lösningar som ledde till besparing av tid och kraft så är det fortfarande så att enklare saker som matning av material, packning och mer ofta utförs av människor. Med robotiserade produktionsceller för maskinbetjäning så kommer man runt detta och man kan dra nytta av robotteknik för att utföra monotona och repetitiva uppgifter.

Maskinbetjäning

 

Maskinbetjäning

Effektiv produktion med maskinbetjäning

Anledningen till att man i allt större utsträckning använder sig av robotautomation för maskiner som formsprutningsmaskiner är förstås att automatlösningar gör produktionen effektivare. Man spar på både tid och kraft och det gör skillnad oavsett om man jobbar med en mindre produktion eller med stora volymer. Dagens industrirobotar kan samarbeta med CNC maskiner och andra maskiner på att fantastiskt vis, och det gör att man kan använda sig av en enda robot för många olika uppgifter.

Maskinbetjäning i Gnosjöregionen

 

Inlead Automation i Sverige AB , Maskinbetjäning
Inlead Automation i Sverige AB

Gislaved

Vi riktar oss främst till maskinbetjäning och hantering inom:
-Metall.
Skärande bearbetning (svarv och fräs),
pressar, härdning.
-Plast.
Formsprutor.
-Gjuteri.
Pressgjuterimaskiner.

Inom InLead har vi alla förutsättningar som krävs för att lösa ert automationsbehov.
mjukvaru/mek/elkostruktion samt CE märkning.

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.inlead-automation.se »


Robotautomation

 

Operatörens uppgift

Med industriautomation så blir det förstås så att operatörernas uppgifter förändras. Man kan ju låta en produktion fortgå under nattetid med hjälp av maskinbetjäning på ett sätt som gör att operatören kan gå hem och lägga sig. Det räcker att operatören överser det program som ska användas och tar hand om de data som roboten lagrar för att på så vis gå igenom arbetsprocesser och bättre utvärdera de faktiska resultaten. Moderna robotiserade produktionsceller för maskinbetjäning gör det enklare för operatörer att driva arbetsprocessen framåt. Det här gör att jobbet som operatör på verkstad får en helt ny karaktär som kan komma att locka personer som tidigare aldrig funderat på att jobba med industritillverkning.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Industriautomation | Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering | Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om industriproduktion