Robotceller kan utföra farliga och jobbiga uppgifter, och med industriautomation så kan robotcellerna samarbeta med en rad olika maskiner samtidigt. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Robotceller

5 snabba tips om robotceller

  1. Robotceller kan med glädje användas till flera moment i en och samma arbetsprocess.
  2. Man kan skräddarsy robotcellerna så att de utför det arbete som man behöver mest hjälp med.
  3. Med hjälp av en statistikmodul så kan man alltid hålla koll på viktiga saker som produktionstakt.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Robotceller » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Maskiner som klipper, böjer och formar behöver maskinbetjäning och det kan de få av robotiserade produktionsceller. Dagens robotteknik har kommit långt och formsprutningsmaskiner såväl som andra typer av CNC maskiner drar stor nytta av robotens hjälpande robotarm. En robotcell är i grund och botten ett komplett system där robottekniken gör det möjligt för robot, maskin och andra verktyg som ingår i processen att samarbeta. Idag så skulle industriautomation alls inte vara vad den är utan industrirobotar som tar hand om de uppgifter som annars har varit tunga och svåra för människor att utföra.

Robotceller

 

Robotceller

Robotceller gör det hårda jobbet

Man kan tycka att det inte verkar så svårt att plocka av en lättare del från ett rullande band var tionde sekund, men den som har utfört den här typen av monotont arbete vet att det sliter på kroppen och att det även rent mentalt är svårt att utföra den här typen av arbete under längre tidsperioder. En robotcell bryr sig inte om jobbet är tråkigt eller inte och den slits inte ut av att utföra samma rörelse om och om igen på samma sätt som en mänsklig arm gör. Robotautomation innebär att man får en precision som ingen människa kan efterlikna och det är också en fördel. Tack vare robotcellens insats så får man en komplett industriautomation där operatörer inte behöver utföra farliga och svåra arbetsmoment.

Robotceller i Gnosjöregionen

 

Bors Automation & Tool AB , Robotceller
Bors Automation & Tool AB

BOR

BORS AUTOMATION & TOOL AB SKALL VARA DEN SJÄLVKLARA AUTOMATIONSLEVERANTÖREN FÖR RÖR OCH PROFILER PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN.
VI SKALL ERBJUDA MODULBASERADE AUTOMATIONSCELLER SOM SKAPAR FLEXIBILITET OCH MERVÄRDE FÖR KUNDEN
Läs mer »

Reportage
BORS får ny kostym

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.borsautomation.se »


 

Rovima AB , Robotceller
Rovima AB

Anderstorp

Rovima erbjuder driftklara standardutrusningar för att plocka och mönsterlägga en eller flera olika detaljer samtidigt som t.ex. ingjutningsdetaljer, clips och monteringsdetaljer.
Även traditionell visionkontroll av detaljer kan göras med systemet.
Lösningar bygger på visionguidning med hjälp av en kamera som fastsäller detaljernas koordinater.
Läs mer »
 

Robotautomation

 

Skräddarsydda lösningar

Med robotar så är den stora fördelen att de gör som de har blivit programmerade. Robotarmen rör sig i enlighet med det mönster som programmerats och griper tag och släpper i enlighet med datorns instruktioner. Den kan röra sig över ett golv och därmed gå mellan olika stationer vilket gör det praktiskt då man kanske behöver mata ut och ladda delar på en annan plats på verkstadsgolvet. När man väl har en robotcell så kan man alltid ta fram skräddarsydda lösningar och hela tiden se på arbetsmoment som kanske kan bli enklare av att man låter roboten hjälpa till.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Industriautomation | Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering | Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om industriproduktion