Med robotsimulering så kan man förbereda och ta fram nya lösningar på ett smidigt sätt. Robotsimulatorer är också bra för utbildning. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Robotsimulering

5 snabba tips om robotsimulering

  1. Med robotsimulering kan man testa nya arbetsmoment virtuellt innan man inför dem på riktigt.
  2. Robotsimulering kan skräddarsys till arbetsplatsen så att man får ut mesta möjliga av sin robotcell.
  3. Robotsimulering fungerar även offline vilket är väldigt bra då man inte vill förlora tid på ny programmering.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Robotsimulering » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

När man jobbar med robotteknik så är robotsimulering nödvändigt. Med simuleringen så kan man snabbt testa nya algoritmer, designa nya robotceller, och testa helt utan att använda sig av verklig utrustning eller material. I och med att det kostar på att använda sig av automationsutrustning på ett felaktigt sätt så kan man se stora besparingar med simulering. Simuleringen möjliggör programmering som man sedan kan använda på riktigt. Många gånger så kan man på detta sätt skräddarsy den mjukvara som man kommer att använda för att sätta roboten i arbete.

Robotsimulering

 

Robotsimulering

Vad är en robotsimulator?

Med en robotsimulator så skapar man applikationer för en robot och det här kan man göra oberoende av den maskin som ska utföra arbetet. Det här betyder att pågående arbetsprocesser kan fortgå samtidigt som man jobbar med att ta fram ny mjukvara för nya arbetsprocesser. Många gånger så kan applikationerna som man programmerar flyttas direkt till den industrirobot som man jobbar med och det är väldigt smidigt. I och med att det finns robotar som fungerar på olika sätt så skapar man även robotsimulering på olika sätt. När man till exempel jobbar med simulatorer som är baserade på beteende så kan simuleringen leda till att man lär från misstag så att dessa inte upprepas då man väl börjar använda roboten.

Robotsimulering i Gnosjöregionen

 

Rovima AB , Robotsimulering
Rovima AB

Anderstorp

Rovima erbjuder driftklara standardutrusningar för att plocka och mönsterlägga en eller flera olika detaljer samtidigt som t.ex. ingjutningsdetaljer, clips och monteringsdetaljer.
Även traditionell visionkontroll av detaljer kan göras med systemet.
Lösningar bygger på visionguidning med hjälp av en kamera som fastsäller detaljernas koordinater.
Läs mer »
 

Industrirobotar

 

Den virtuella roboten

Med en virtuell robotsimulator så kan man bygga upp ett 3d landskap som ser ut precis som platsen där den verkliga roboten kommer att arbeta. Den virtuella roboten kan utföra det som den verkliga roboten senare ska göra och på det här sättet kan man lätt testa vad som fungerar och hur. Möjligheten att programmera offline är viktig för industriautomation eftersom tekniken kan användas innan man ens har investerat i en robot för att ta reda på hur kostnadseffektiv en viss robotlösning kan tänkas bli.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Industriautomation | Robotlösningar | Maskinbetjäning | Industrirobotar | Robotsimulering | Robotceller | Processkontroll | Servicerobotar

Här hittar du fler avdelningar som handlar om industriproduktion