Konferensanläggningar i Småland. Här är företag som hjälper dig med konferens i Värnamo, Gislaved, Gnosjö, Hestra, Vaggeryd, Hok, Smålandsstenar med omnejd. i
GnosjoRegion.se

Nyheter

Konferens i Småland

5 snabba tips om konferens

  1. Det finns ofta olika konferenspaket att välja bland. Ta reda på vad dina deltagare uppskattar. Golf, spa, god mat, ädelfiske ... Gör din konferens till en trevlig upplevelse för dina medarbetare, kunder, leverantörer eller vilka det nu är som du ska umgås med.
  2. Boka konferenslokal i god tid, speciellt om ni är många deltagare. Populära anläggningar blir fulltecknade fort.
  3. Tänk på att ge tydlig information om hur man tar sig till konferensanläggningen så alla deltagare hittar, även om konferenslokalen ligger ute i de småländska skogarna. GPS-koordinater och printade kartor är bra tips.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Hotell & konferens » 
  5. Läs mer om Gnosjöregionens företag i vårt Magasin »

I Gnosjöregionen finns det några stycken riktigt fina konferensanläggningar. På denna sida vill vi visa några av dem. Det finns företag som hjälper dig i Värnamo, Gislaved, Gnosjö, Hestra, Vaggeryd, Hok och Smålandsstenar med omnejd.

När det är dags för konferensen så måste allt vara redo. Visst, numera så finns det fantastiska konferenslokaler som snabbt kan leverera det som behövs för en konferens som har allt och lite mer. Det man bör komma ihåg är att dessa konferensvåningar snabbt bokas upp. Därför ska man vara ute i god tid med planering och bokning. Tanken är ju ändå att man ska hålla ett event som påverkar verksamheten på ett positivt sätt så det gäller att satsa på rätt sätt.

Hotell & konferens

 

Hotell & konferens

Centralt läge

Nästan varje svensk stad har flera olika konferensvåningar. Man kan hyra in sin konferens på ett hotell, välja lokaler som enbart ger mötesrum eller satsa på något helt annorlunda där man kanske inkluderar ett spännande evenemang som friskvård eller sport. Läget kan vara mer eller mindre viktigt. För unika evenemang så kanske man ändå flyger alla deltagare till konferensen med helikopter och då spelar det så klart ingen större roll var möteslokalerna är belägna. Om man däremot förväntar sig att alla deltagare själva tar sig till konferensen så kan ett centralt läge vara mycket viktigt. Det bör vara enkelt att med tåg, buss och bil ta sig dit vid olika tidpunkter.

Hotell & konferens i Gnosjöregionen

 

Carlssons Matsalar & Pensionat, Hotell & konferens
Carlssons Matsalar & Pensionat

Gislaved

Carlssons Pensionat & Matsalars huvudinriktning är vällagad husmanskost på vår lunchbuffé, det i kombination med konferens och boende i våra nybyggda rum, som har blivit en stor succé. Nu även med trådlöst internet. I våra trevliga familjerum kan ni bo till mycket fördelaktiga priser!
Läs mer »
 

 

Isaberg Höganloft -konferens, restaurang, catering och fest, Hotell & konferens
Isaberg Höganloft -konferens, restaurang, catering och fest

Hestra

Isaberg är en aktiviteternas mötesplats året runt! Konferensanläggningen erbjuder ett fantastiskt utbud av upplevelser för små och stora grupper (kapacitet upp till 300 pers.). Tillgången till skog, mark och vatten, södra Sveriges största skidanläggning och golf på en av Sveriges vackraste golfbanor skapar i kombination med matstudio, matskola och äventyr en kreativ mötesplats.
Läs mer »
 

Konferens i Småland

 

Hotell, underhållning och proviant

Under möten så kan man behöva varm och kall dryck och eventuellt lite kaffebröd och godis. Detta räcker dock inte för en konferens som kanske pågår i flera dagars tid. Om man håller möten på en central plats så är det enkelt för alla deltagare att bege sig iväg under pauser för att få något att äta. Även om detta alternativ existerar så kan det vara ett ypperligt tillfälle för underhållning och gemensam mat. I vissa fall så finns det restaurang och möjlighet till underhållning i samma lokaler som man håller sina möten. I andra fall kanske man väljer att hyra in catering och själv ordna med någon form av show för att låta folk få skratta och slappna av mellan föredrag och möten.

Fördelen med att hålla konferenser på hotell är uppenbar. Om det ska övernattas så behöver ingen färdas långt för att få sova och restaurang och andra bekvämligheter finns oftast på plats så att man kan spara tid på att förlägga alla aktiviteter till hotellets lokaler.

Informationsteknik på konferensanläggningar

Under möten och föreläsningar så behöver man informationsteknik som fungerar. Projektorn och den vita duken finns där men vad händer om gardinerna släpper in starkt solljus? Innan man bokar en konferenslokal så måste man undersöka att den kommer att ge all den teknik som man förväntar sig. Deltagare måste även sitta på ett bra sätt så att alla kan hänga med i det som sägs och visas längst fram i rummet.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Hotell & konferens

Här hittar du fler avdelningar som handlar om konferens i Småland

 

Visste du att...

Vetenskapliga konferenser är en viktig del av forskarnas arbetssätt och en drivkraft för nya upptäckter.