Fiberlasertekniken blir alltmer populär och det beror på att man med fiberlaser kan jobba snabbare, effektivare och med lägre driftskostnader. i
Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Fiberlaser

5 snabba tips om fiberlaser

  1. Med en bra fiberlasermaskin så kan produktionstiden bli avsevärt mycket kortare.
  2. Lasertekniken gör det möjligt att märka ytor som annars är mycket svåråtkomliga.
  3. 3. Fiberlaserskärning kräver inte samma nedkylning som andra beskärningsmetoder, och den fungerar många gånger enbart med luft som kylmedel.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Fiberlaser » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Att lasertekniken är mycket populär i Sverige råder det inga tvivel om och under senare år så är det många som väljer att satsa på fiberlasertekniken som kommer med många fördelar. Med fiberlaser så kan man jobba snabbt, precist och dessutom dra ner på de omkringliggande kostnaderna som till exempel nedkylning. Det är mycket vanligt att man använder sig av den här typen av laser då man vill märka eller beskära metall och plast, och en stor fördel är att man med fiberlasern kommer åt på ytor som sitter snävt till som till exempel insidan på en plast-kork. Laserskärning kan vara ett gott alternativ till andra metoder som till exempel plasmaskärning.

Fiberlaser

 

Fiberlaser

Så fungerar fiberlaser

För att förklara fiberlasertekniken ingående så krävs det en längre artikel men kortfattat så kan man säga att det här rör sig om en laser där man använder sig av optiska fiber som har behandlats med sällsynta jordartsmetaller som till exempel erbium, ytterbium, dysprosium, neodynium och thulium. Förstärkningen av ljuset sker på ett sätt som är unikt där fiberlaserstrålen kommer att studsa mot speglar i lasern innan den förs vidare genom en optisk fiberkanal för att beskära eller märka material. Tekniken är mycket effektiv och leder heller inte till extrem värmeutveckling. Många fiberlasrar fungerar alldeles utmärkt med luft som kylmedium medan vissa kräver att man använder sig av vatten.

Fiberlaser i Gnosjöregionen

 

Laserkraft Bredaryd AB , Fiberlaser
Laserkraft Bredaryd AB

BREDARYD

Som underleverantör ska Laserkraft erbjuda industrikunder högkvalitativa tjänster inom områdena plåt- och maskinbearbetning.
Vi tillverkar komplexa och sammansatta artiklar genom en kostnadseffektiv logistikkedja kring inköp av kompletterande produkter och tjänster.
Läs mer »

Reportage
Metallbearbetning på uppgång

Läs mer »
 

www.laserkraft.se »


 

AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad AB, Fiberlaser
AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad AB

Anderstorp

Vår verksamhet består idag av fyra områden. Bandbockning där vi bearbetar vi allt upp till 6 mm med bandbredd upp till 45 mm.
Laserskärning och stansning bearbetar format plåt inom allt upp till 8 mm.
Kantpressning upp till 3 m plåtar och presskraft 100 ton.
One-stop-shop. Där vi hjälper våra kunder från idé till färdig produkt.

Läs mer på www.amv-se.com

Läs mer »

Reportage
Strategisk investering skapar tillväxt

Läs mer »
 

www.amv-se.com »


 

Luni Metall AB, Fiberlaser
Luni Metall AB

Hillerstorp

Vi är en komplett lego tillverkare som har kunder inom många branscher, där butiksinredningsföretag fortfarande är den största kundkategorin. Rör och plåt ingår i de allra flesta konstruktioner som vi tillverkar.
De senaste åren har vi investerat i rörlasermaskin, planlaser, plåtstans, robotsvets samt 2 st kantpressar.
Vår målsättning är att hålla en hög leveranssäkerhet och god kvalitet.
Läs mer »

Reportage
Stark tillväxt för rör och plåt

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.luni.se »


 

Gnosjö Laserstans AB , Fiberlaser
Gnosjö Laserstans AB

GNOSJÖ

Gnosjö Laserstans utför bockning, stansning, laserskärning och efterbearbetning av plåtprodukter.

Läs mer »
 

www.laserstans.com »


 

Bygg & Display AB - Plåtprodukter, Fiberlaser
Bygg & Display AB - Plåtprodukter

Hillerstorp

- Oslagbara priser.
- Vi gör kompletta lösningar.
- Snabba leveranstider.
- Bra kvalitet på allt som tillverkas hos oss.
- Vi packar, monterar och sköter logistik och utksick om så önskas av kund.
- Du som kund får snabba svar hos oss.
- Hos oss får du hög service.

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.byggdisplay.se »


Laserskärning

 

En effektiv metod

Det som gör att så många eftersöker fiberlasermetoden är förstås att den är så pass effektiv och snabb. Man måste inte rengöra fiberlasrar särskilt ofta vilket beror på att de är utrustade med en ny typ av speglingsteknik som gör att man inte måste rengöra speglar för att behålla strålens styrka. I och med att den skärande strålen går igenom en optisk fiberkanal så sparar man en massa tid både på grund av att man kan jobba snabbare och på grund av att man minimerar underhållet. Det är det här som gör att de som kanske tidigare uteslutande har jobbat med vattenskärning Stockholm kan erbjuda eller på andra orter som Öland och Göteborg nu går över till den här typen av laserskärning.

Användningsområden

Med en fiberlaser så kan man beskära och märka olika material. Tekniken är särskilt lämplig då man behöver märka på en plats som är svår att komma åt. Man använder sig av denna teknik för att skära, svetsa och till och med böja olika typer av metaller och plaster.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning