Affärsracet 2018 (toppbanner)

Lasermärkning

5 snabba tips om Lasermärkning

  1. Lasermärkning är på uppgång allt eftersom kraven på permanent märkning och spårbarhet ökar.
  2. Lasermärkning är en beröringsfri märkmetod och mycket miljövänlig eftersom du varken behöver använda lösningsmedel, färg eller syror.
  3. Lasermärkning fungerar på de flesta plast- och metallföremål.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Lasermärkning »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

Med fokuserat laserljus på en yta används den höga intensiteten i energin till att bearbeta (förånga) materialet. När du använder så kallad Nd:YAG-Laser kan olika metoder tillämpas.

Lasermärkning

 

Olika typer av lasermärkning

Ytkarbonisering ger ett mycket bra märkresultat med en slät mörk yta vilket är en fördel när man har höga krav på renlighet. Ytoxidation ger en brun- eller gråtonad relief, beroende på material. Vid djupmärkning bearbetas materialet från några my ner till några mm djup. Att ändra färgen genom pigmentförändring är en teknik som används på många olika plastmaterial. Ytterligare ett sätt att tillämpa lasermärkning är att avlägsna ett eller flera ytskikt och på så sätt visa färgen på underliggande material.

Lasermärkning på engelska

Ovan beskrivna tekniker vid lasermärkning benämns ofta vid sina engelska namn: Surface Annealing betyder ytkarbonisering och används exempelvis på rostfria produkter, multiverktyg, termosmuggar och andra metallartiklar. Surface Foaming betyder ytoxidation och tekniken används bland annat på rostfritt, stål, krom, nickel, mässing, koppar och aluminium. Engraving betyder djupmärkning och tekniken fungerar bra på allt ifrån rostfritt, mässing och koppar till nickel, läder och gummi, även aluminium och krom. Ablation betyder avlägsnande av ytskikt och tekniken används bland annat på lackad, laminerad eller folierad plast men också på aluminium och keramik. Color changing betyder pigmentförändring och tekniken används främst på plaster och silikoner.

Lasermärkning i Gnosjöregionen

 

Holmgrens Plast AB , Lasermärkning
Holmgrens Plast AB

Gnosjö

På 7000 kvadratmeter skapar vi högkvalitativa plastartiklar som säljs och distribueras över hela världen. Vi är en legoproducent som brinner för materialets alla möjligheter. Som ungt familjeföretag utvecklar vi konstant oss själva och vår anläggning. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.
Läs mer »

Reportage
Med passion för plastproduktion

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.holmgrensplast.se »


 

Anderssons Mekaniska AB, Lasermärkning
Anderssons Mekaniska AB

Skillingaryd

Anderssons har en komplett verkstad med rörbockning upp till Ø50, FO-bearbetning, robotsvetsning (MIG/MAG, CMT och plasma), manuell svetsning (MIG/TIG) samt borrning, gängning och excenterpressning.
Läs mer »

Reportage
”Vi säljer lösningar”

Läs mer »
 

www.anderssonsmekaniska.se »


 

Robec AB , Lasermärkning
Robec AB

Gnosjö

Lasermärkning möjliggör märkning med tidigare ouppnåelig precision och detaljrikedom. Lasermärkning är den märkmetod som utvecklats mest, märkningen blir permanent, görs snabbt och kontaktfritt på de flesta material. Med ökande krav på spårbarhet och individmärkning, samt ökad omtanke om vår miljö, är lasermärkning en bra märkmetod.
Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.robec.se »


Laserskärning

 

Sammanfattning av Lasermärkning

Lasermärkning är ett miljövänligt och effektivt sätt att hantera ökade krav på permanent märkning och spårbarhet genom en rad olika tekniker för olika material.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om metall och metallbearbetning »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

 

Visste du att...

Lasermärkning möjliggör märkning med tidigare ouppnåelig precision och detaljrikedom.

Robec (mellan)