Här är företagen som kan hjälpa dig med rörlaserskärning. Med laserskärning kan man skära konturer som annars inte är kostnadseffektiva eller ens möjliga. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Rörlaserskärning

5 snabba tips om Rörlaserskärning

  1. När det gäller håltagning, sammanfogningar, girningar eller liknande rörbearbetningar är rörlaserskärning oslagbart.
  2. Om du inte har ett verktyg eller inte kan klippa eller stansa det hål du vill ha i ett rör kan man med rörlaser skära ut i princip vad som helst.
  3. Du kan få hjälp med allt från små antal/provserier till volymprodukter och konstruktionslösningar med såväl runda rör som fyrkantsrör i olika dimensioner.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Rörlaserskärning »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

3-dimensionellt med rörligt skärhuvud

Laserskärning har verkligen revolutionerat bearbetningen av stålprodukter. Nu kan du utföra kapning, borrning, stansning och fräsning i samma maskin – och i ett enda arbetsmoment – vilket sparar både tid och arbete. Ingen annan metod ger som lasertekniken möjligheter att skära figurer och former. Här finns inga begränsningar varken gällande konstruktion, kapacitet eller materialval. Vanliga dimensioner från runda 12 mm eller fyrkantsrör 20x20 mm upp till 150 mm för runda eller 120x120 mm i fyrkant, men du kan också skära rör med en diameter på upp till 610 mm och längder upp till 24 m.

Rörlaserskärning

 

Så går det till

En modern 3D plattform för programmering gör det enkelt och effektivt att rita upp de olika detaljerna som ska skäras. Via ritningar exempelvis i Solid Works matas uppgifterna in i datorn som sedan styr rörlasern. Magasinet väljer sedan ut rätt dimension av rör i den helautomatiska processen till färdig detalj.

Rörlaserns historia

Allt började egentligen som ett experiment. Italienska företaget Adige hade länge varit ledande tillverkare av utrustning för rörkapning och i mitten av 80-talet började en ny idé gro hos de italienska ingenjörerna. För första gången fick sågen ge vika för lasern. I början av 90-talet lanserade Adige världens första rörlaser.

Rörlaserskärning i Gnosjöregionen

 

Luni Metall AB, Rörlaserskärning
Luni Metall AB

Hillerstorp

Vi är en komplett lego tillverkare som har kunder inom många branscher, där butiksinredningsföretag fortfarande är den största kundkategorin. Rör och plåt ingår i de allra flesta konstruktioner som vi tillverkar.
De senaste åren har vi investerat i rörlasermaskin, planlaser, plåtstans, robotsvets samt 2 st kantpressar.
Vår målsättning är att hålla en hög leveranssäkerhet och god kvalitet.
Läs mer »

Reportage
Stark tillväxt för rör och plåt

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.luni.se »


 

Hillerstorps Plåt AB , Rörlaserskärning
Hillerstorps Plåt AB

HILLERSTORP

Hillerstorps Plåt AB utför legotillverkning i plåt såsom stansning, laserskärning, bockning, svetsning.
Vi ombesörjer även ytbehandling.
Läs mer »
 

www.hplat.se »


 

Anderssons Mekaniska AB, Rörlaserskärning
Anderssons Mekaniska AB

Skillingaryd

Anderssons har en komplett verkstad med rörbockning upp till Ø50, FO-bearbetning, robotsvetsning (MIG/MAG, CMT och plasma), manuell svetsning (MIG/TIG) samt borrning, gängning och excenterpressning.
Läs mer »

Reportage
”Vi säljer lösningar”

Läs mer »
 

www.anderssonsmekaniska.se »


 

Steelnova AB , Rörlaserskärning
Steelnova AB

VAGGERYD

Affärsidé: "Steelnova skall vara en komplett samarbetspartner av kvalificerade produkter tillverkade av rör-, tråd- och plåt för skandinavisk möbelindustri samt andra kunder med liknande behov. Med hög kompetens och produktkännedom skall vi aktivt deltaga i våra kunders produktutveckling för att tillsammans uppnå bästa möjliga pris och kvalité."
Läs mer »

Reportage
Fördubblad kapacitet med ny rörlaser

Läs mer »
 

Rörlaserskärning
Rörlaserskärning hos ett företag i Gnosjöregionen

Rörlaserskärning

 

Sammanfattning av Rörlaserskärning

Laserskärning är snabbt och kostnadseffektivt och ger minimal efterbearbetning. Laserskärning ger också möjlighet att skära konturer som inte skulle vara kostnadseffektivt eller möjligt i en stansmaskin.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om metall och metallbearbetning »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Laserskärning | Lasersvetsning | Lasermärkning | Lasergravering | Rörlaserskärning | Gasskärning | Vattenskärning | Fiberlaser | Plasmaskärning

Laserskärning

 

Visste du att...

Rörlaserskärning har blivit oumbärligt inom möbelindustrin för att tillverka enkla, snygga underreden med fin snittyta.