ta ett företag här i Gnosjöregionen som kan hjälpa till med efterbearbetning som innefattar alla arbetsmoment som krävs för att skapa en kvalitetsprodukt. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Efterbearbetning

5 snabba tips om efterbearbetning

  1. Välj en leverantör med en modern produktionsanläggning för högsta kvalitet.
  2. För goda slutresultat så bör man jobba med en effektiv projektstyrning som minimerar risken för fel.
  3. Med simuleringsprogram så kan man spara tid och pengar på att ta fram lösningar för att slippa onödiga moment under efterbearbetningen.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Efterbearbetning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det är få industriproduktioner som inte kräver någon form av efterarbete. Visst kan man numera pressa och bocka fram detaljer som är färdiga för användning men någon måste för det mesta ta hand om montage och eventuell ytbehandling av dessa komponenter. I Gnosjöregionen så finner du kompetenta verkstäder där man klarar av allt från tillverkning till efterbearbetning och detta på ett snabbt och effektivt vis.

Efterbearbetning

 

Efterbearbetning

Svetsning och ytbehandling

En vanlig form av efterarbete är det som innebär att man svetsar metallprodukter för att förbättra hållbarhet och även uppnå den slutgiltiga formen. Då det handlar om galler så är det inte ovanligt att man med hjälp av svetsning får fram lösningar som klarar av inomhus- och utomhusmiljöer på ett galant sätt. Det är förstås viktigt att detta arbete utförs på ett precist sätt så att man slipper ytterligare efterarbeten med slipning av svetsfog. Vad gäller ytbehandlingar så utförs dessa av olika anledningar. Dels så vill man förstärka materialets motstånd mot slitage och korrosion och dels så vill man försköna det som är fallet vid produktion av möbler och delar till bilar.

Efterbearbetning i Gnosjöregionen

 

Gnosjö Laserstans AB , Efterbearbetning
Gnosjö Laserstans AB

GNOSJÖ

Gnosjö Laserstans utför bockning, stansning, laserskärning och efterbearbetning av plåtprodukter.

Läs mer »
 

www.laserstans.com »


 

Exmo AB , Efterbearbetning
Exmo AB

ANDERSTORP

• Grundades 2002 av Kent Gillberg och drivs idag med hela familjen
• Företaget består idag av 30 medarbetare
• Sedan starten har produktionsytan ökat från 120m2 till 3600 m2.
• År 2013 nominerades företaget till DI Gasell - Snabbast växande företag
• 98 % av Exmos kunder är återkommande
• Företaget äger idag ett fastighetsbolag med 20000m2 tomt för ytterligare expansion
Läs mer »

Reportage
EXMO gör en ansiktslyftning

Läs mer »
 

legoarbete

 

Monteringar

Montering är en mycket viktig del av efterarbetet i de flesta produktioner. Av företag i Gnosjöregionen så kan man få hjälp med delmontering eller komplett montering. Det hela beror förstås på det som ska bearbetas. För delar som ska användas inom bilindustrin så är det klart att man inte färdigmonterar på verkstaden i Gnosjö men då det handlar om andra typer av projekt där samtliga delar kan tillverkas och behandlar på samma verkstad så kan man spara pengar på att förlägga sin slutmontering och paketering till samma ställe. Det gäller förstås att verkstaden har rätt utrustning och möjlighet att få fatt i skruvar och bultar i de upplagor och format som krävs.

En komplett arbetsprocess

Det finns mycket att vinna på en komplett arbetsprocess. När man vänder sig till en verkstad som är väl insatt i de arbetsprocesser som krävs för att ta fram komponenter i olika material som metall och plast så får man ett bättre stöd. Många gånger så kan man spara pengar på att föra en öppen diskussion med det företag som man anlitar så att man inte betalar ett överpris då man hade kunnat få samma kvalitet för en billigare peng genom att helt enkelt styra om vad gäller material. När man tar en titt på pappersproduktioner så kan man bara hänföras över hur effektiv den moderna tekniken numera är. En produktionslinje klarar hela jobbet från pappersark till färdig produkt!

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Legosvetsning | Monteringsarbete | Legotillverkning | Legoarbete | Legosvarvning | Legoformsprutning | Efterbearbetning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om efterbearbetning

 

Visste du att...

Efterbearbetning kan vara en fullkomligt automatisk process som ingår i en längre produktionslinje där man inte ser en mänsklig hand involverad i framtagningsprocessen.

Placell AB