Med CNC-maskiner så får man effektiv produktion och man kan också se fram emot mycket bättre resultat oavsett om man fräser eller skär på annat vis. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

CNC-maskiner

5 snabba tips om CNC-maskiner

  1. CNC (Computer Numerical Control) är ett elektroniskt system för att styra verkstadsmaskiner så som CNC-fräsar och CNC-svarvar.
  2. Med fleroperationsmaskiner så kan man ta hand om flera arbetsmoment med en enda CNC-maskin.
  3. Mer avancerade program kan se till att maskinen får korrigerande instruktioner så att man kan ta hand om problem snabbt och smidigt.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med CNC-maskiner » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Ska man tillverka snabbt med goda resultat så ska man välja CNC-maskiner. Det här är maskiner som styrs av datorprogram och som kan göra allt från att skära i metall till att bearbeta andra material som plast och trä för att ge rätt form. Numera så är det mycket vanligt att använda CNC-tekniken för att spara tid och pengar på tillverkningsprocesser som flyter på som de ska med få snedsteg och fel.

CNC-maskiner

 

CNC-maskiner

CNC-maskiner revolutionerar tillverkningsindustrin

Med CNC-maskiner så har många industrier revolutionerats. När man kan programmera en maskin som sedan jobbar exakt så som man har beräknat så får man riktigt goda resultat. Det är inte bara tiden som man sparar på denna teknik som har stor betydelse, man slösar mindre på material då man vet att varje rörelse som sker i en CNC-maskin är väl planerad och korrekt.

En CNC-operatör kan arbeta med att driva en maskin som har programmerats men det finns också operatörer som är med från start och som tar hand om programmeringen enlighet med de behov som finns. Det här har gjort CNC-operatörens yrke mycket populärt, och behovet av operatörer som både kan programmera och driva maskinerna är förstås stort.

CNC-maskiner i Gnosjöregionen

 

Ravema AB, CNC-maskiner
Ravema AB

VÄRNAMO

Ravema levererar högpresterande verktygsmaskiner, mätmaskiner, kringutrustning, service, verktyg och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge.
Läs mer »
 

www.ravema.se »


Skärande bearbetning fräsning

 

Maskiner som klarar flera operationer

Med programmeringen så kan man dra stor nytta av fleroperationsmaskiner. Det här är CNC-maskiner som kan utföra flera moment i en viss ordning. Man utrustar maskinen med flera verktyg som kommer att bearbeta material i enlighet med programmet. Nyttan med den här typen av verkstadsmaskiner är mycket stor.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Maskinförsäljning | Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor | Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner | Bockautomater | CNC-maskiner

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning