Dagens stansmaskiner är avancerade och de klarar olika tjocklekar såväl som olika material samtidigt som de erbjuder en hög produktionstakt. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Stansmaskiner

5 snabba tips om stansmaskiner

  1. Stansmaskiner kan utföra flera moment i en och samma maskin.
  2. Med smart programmering så kan man få en betydligt snabbare produktion.
  3. Service och underhåll ger bättre resultat på kort och på lång sikt.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Stansmaskiner » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Stansning innebär att man gör hål i ett material. Med stansverktyg så får man en specifik form på hålet och man kan förstås stansa manuellt med egen kraft. I grund och botten så är ett hålslag som man använder för papper en enkel form av stansmaskin som man driver manuellt. Då man vill få perfekta hål i material som plast och metall så är stansmaskiner överlägsna då de erbjuder både kraft och precision. Med den moderna tekniken så kan man programmera maskinerna att jobba på ett visst sätt och med fler verktyg så att man kan klara av flera arbetsmoment med en stansmaskin.

Stansmaskiner

 

Stansmaskiner

Stansmaskiner som drivs med CNC-tekniken

Idag så är CNC-tekniken mycket populär och det är inte så konstigt. När man jobbar med stansmaskiner som drivs med denna teknik så får man hög flexibilitet och effektivitet. När man inte kan göra hålen med laser eller på annat sätt så blir detta för det mesta det bästa alternativet. CNC-program kan ställas in på ett precist sätt så att man får rätt kraft mot det material som man ska stansa i. Man kan på så vis använda samma stansmaskin för många olika produkter och för olika material.

Stansmaskiner i Gnosjöregionen

 

Din Maskin i Värnamo AB , Stansmaskiner
Din Maskin i Värnamo AB

VÄRNAMO

DIN MASKINs verksamhetsområden är:
Nyförsäljning av maskiner för plåtbearbetning.
Installation, utbildning, underhålls- och akutservice.
Reservdelshållning till hela vårt produktprogram samt även andra maskintyper.

Servicekontrakt för plåtbearbetningsmaskiner.
Kompletterande utbildning på maskiner och programvaror.

Försäljning av verktyg till kantpressar, stansmaskiner och pressar.
Läs mer »

Reportage
På trendspaning med maskinleverantören

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.dinmaskin.se »


Nibbler Pullmax plåt

 

Flexibel tillverkning

I stansmaskinen så finns det plats för flera verktyg och för olika typer av beskärande verktyg. När man behöver skära och stansa på samma bit material så blir detta mycket smidigt och man sparar förstås tid på att kunna utföra hela tillverkningen i en maskin. Många gånger så kan man få ut delar som är klara att använda såvida de inte behöver någon form av efterbehandling som ytbehandling med färg.

I och med att stansmaskinen snabbt kan byta mellan olika verktyg och även flytta på det material som man stansar och bearbetar så får man mycket goda resultat på kort tid. Moderna maskiner är också effektiva på så vis att de kan jobba på utan mycket underhåll men man ska tänka på att god service och underhåll är en essentiell bit för att produktionen ska lyckas.

Då man köper stansmaskinen från ett seriöst företag så kan man även få service och underhåll som är skräddarsytt till maskinen och till de produktionsprocesser som man använder den till. Det här kan vara skillnaden mellan produktion som flyter på som den ska, och produktion som avbryts av alltför många avbrott.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Maskinförsäljning | Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor | Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner | Bockautomater | CNC-maskiner

Här hittar du fler avdelningar som handlar om plåtbearbetning

Din Maskin i Värnamo AB