Med trådgnistmaskiner så kan man beskära på ett mycket effektivt sätt och detta även då man behöver skära mycket små delar av metall. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Trådgnistmaskiner

5 snabba tips om trådgnistmaskiner

  1. När man behöver snäva mått och riktigt fin yta så är trådgnistning en bra metod.
  2. Man kan skära i stort sett vilken form som helst med trådgnistningsmaskiner.
  3. Trådgnistningen är även lämplig för detaljer med minimal storlek.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Trådgnistmaskiner » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Trådgnistning är en spännande beskärningsmetod som gör det möjligt att skära i hårda material på ett sätt som andra metoder knappast kan lyckas med. Då man ska skära mycket små detaljer i metall så blir trådgnistmaskiner aktuella för att de gör detta möjligt med god ekonomi. Med den här typen av maskiner så kan man ta fram detaljerna direkt ur ett härdat stål-ämne, och många gånger så behöver man alls ingen efterbearbetning då man får en detalj som har perfekta mått och som är redo för användning.

Trådgnistmaskiner

 

Trådgnistmaskiner

Goda resultat med trådgnistmaskiner

Trådgnistning är en beskärningsmetod som erbjuder hög precision och som lämpar sig för material som stål som är ledande. Man skickar växelström genom en mässingstråd som kommer i kontakt med materialet som ska beskäras. Detta leder till att en gnista uppstår och det är detta som gör att man kan skära i materialet. Tråden matas hela tiden ut från en rulle som man har i nära anslutning till trådgnistmaskiner.

Det som är så bra med denna beskärningsteknik är att den fungerar för i stort sett vilken form som helst. Även för mycket små metalldelar så får man en fantastisk precision. Det enda som krävs är att materialet som man beskär är elektriskt ledande. Man kan tillverka en rad olika saker som till exempel verktyg eller slipsnålar som är mycket små men som måste ha perfekt form.

Trådgnistmaskiner i Gnosjöregionen

Trådgnistning

 

Trådgnistningen är mycket miljövänlig

Något som verkligen talar för trådgnistmaskiner är att de är mycket miljövänliga att jobba med. Man använder ju egentligen bara energi och vatten, och det gör att arbetsmiljön omkring maskinen blir mycket trevlig. Operatörer slipper problem med damm och man bearbetar på ett effektivt sätt som gör att man kan spara på material. Detta samtidigt som man får en produktion med exakta delar som alla ser likadana ut. Man kan tillverka i stora såväl som i små volymer med gott samvete vad gäller miljö såväl som operatörens arbetsförhållanden.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Maskinförsäljning | Laserskärningsmaskiner | Fleroperationsmaskiner | Formsprutor | Kantpressar | Maskinservice | Stansmaskiner | Trådgnistmaskiner | Bockautomater | CNC-maskiner

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning