Företagsportalen GnosjoRegion.se

Axjo Plastic AB

Axjo förvärvar ledare inom maskintillverkning!

27 februari 2018

Under fredagen 16 februari 2018 uppnåddes en överenskommelse mellan Axjo Plastic AB i Gislaved och Windak AB. Axjo och Windak inriktar sig båda till kabelindustrin och har sedan länge samarbetat. Nu tar de det ytterligare ett steg vilket innebär stora fördelar för kunderna.

Windak är ett privatägt svenskt bolag som startade 1994, idag är de världsledande inom tillverkning av maskiner för kabelindustrin. Axjo Plastic AB och Windak AB har undertecknat en överenskommelse där Axjo Plastic förvärvar 24% av Windak. Förvärvet är i Windak Holding AB och systerbolagen Windak AB, Windak Inc, Windak Australia och Windak OU i Estland. Axjo-gruppen adderar ytterligare ett företag till koncernen som idag består av bolagen Axjo Plas-tic AB, ERS Sverige AB, Reelab AB och nu även Windak.

”Efter att jobbat tillsammans med Windak sedan 2003 känns det extra kul att vi kan integrera våra verksamheter mer. Det finns stora fördelar för våra kunder att maskinerna redan vid konstruktionsbordet anpassas efter de rätta kabelspolarna. Vi kommer också komma med nya koncept där kunderna kan betala ”PAY by UNIT” och på så sätt hyr maskinerna istället för att köpa dem.” säger Jacob Nilsson, VD och ägare till Axjo Plastic.

Windak har sitt huvudsäte i Järfälla utanför Stockholm och har ca 67 anställda fördelat på Sverige, Estland och USA. Bolaget har en ungefärlig omsättning på 97 mkr. Precis som Axjo Plastic är Windak ett företag inriktat på kabelindustrin.

”För Windak och för våra kunder finns stora fördelar med ett tätare samarbete. Vi kan nu t.ex., konstruera koncept som minskar transportkostnaderna för spolarna ordentligt genom att montera spolarna direkt i Windak-maskinen. Axjo har även duktig personalstyrka på försäljningssidan som kan nå ut, vara mer närvarande hos kunderna samt informera om alla nya tekniska möjligheter Windak har att erbjuda.” säger Urban Bollö, VD och delägare till Windak AB.

Axjo Plastic är, liksom Windak, ett privatägt svenskt bolag som startades 1945 i Sverige. Axjo Plastic tillverkar, marknadsför och säljer kabeltrummor och annat runt emballage till kabel, fiber och övriga strängprodukter. Bolaget har sitt huvudsakliga säte i Gislaved, men koncernen består av nästan 110 anställda och omsätter närmre 340 mkr.

För mer info om förvärvet kontakta Jacob Nilsson +46(0)371 – 58 67 40, jacob.nilsson@axjo.com
För bildmaterial/support kontakta Dijana Bjelovuk +46(0)371 – 58 67 43, dijana.bjelovuk@axjo.com

Bifogad fil: axjo_pressrelease_windak_180226_sv.pdf

Läs mer: http://www.axjo.com/emea/en/news/axjo-acquires-world-leaderwithin-machine-manufacturing-for-the-cable-industry

Kontaktuppgifter

Axjo Plastic AB

Postadress:
Svarvargatan 6
332 30 GISLAVED
Karta »
Telefon:
0371-586730
Fax:
Webbadress:
www.axjo.com
ForshedaverkenAxjoAffärsracet 2018 (mellan)Garo, (jobbannons, mellan)Din Maskin i Värnamo AB Bejö (mellan)