GnosjoRegion.se

Nyheter

Sommarjobb

5 snabba tips om  Sommarjobb

  1. Om du vill anställa ungdomar tillfälligt som sommarjobbare under sommarmånaderna kan ett bemanningsföretag hjälpa dig vidare.
  2. Du slipper arbetsgivaransvaret utan kan hyra in dina sommarjobbare genom bemanningsföretaget.
  3. Med hjälp av bemanningsföretaget kan du hitta ungdomar med rätt utbildning som kanske vill återkomma även nästa sommar – och som på sikt kan anställas i företaget.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Sommarjobb »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

Istället för att du ska lägga tid på att exempelvis besöka lämpliga skolor för rekrytering kan du lämna över det till bemanningsföretaget. De kontaktar rektorer och lärare och bokar tid för att komma ut på plats för att informera eleverna om möjligheterna. Bemanningsföretaget anställer ungdomarna och du som kund kan sedan hyra in den personal du behöver för sommaren.

Sommarjobb

 

Viktigt att tänka på

Sommarjobb som löntagare är enligt lagen tillåtet ungdomar från 16 år som har fullgjort sin skolplikt. 13- till 16-åringar kan enligt lagen få utföra lättare arbete som inte ”inverkar skadligt på den minderåriges hälsa, utveckling eller skolgång”.

När det gäller bemanningsföretagen anställer man dock inte ungdomar under 18 år eftersom det finns så många restriktioner, bland annat en 18-årsgräns för att få köra vissa maskiner.

Bygg ett nätverk för framtiden

Hittar du rätt ungdomar som kanske till och med har en viss utbildning för arbetet kommer de att vilja återvända nästa sommar. Kanske har du förmånen att få internutbilda din framtida personal om du gör kloka val av sommarjobbare. Ett bemanningsföretag kan hjälpa dig att hitta rätt.

Sommarjobb i Gnosjöregionen

 

EPAB GGVV AB , Sommarjobb
EPAB GGVV AB

Anderstorp

EPAB GGVV AB är specialiserade på bemanning, rekrytering och omställning både på yrkesarbetarsidan och tjänstemannasidan.

Vi är en godkänd leverantör inom omställning och TSL.

Med vår Business solutions kan vi hjälpa till med olika funktionslösningar.

Vi erbjuder även produktionsstöd t.ex. genom att vara bollplank i HR-frågor, bistå med kompetensinventering och ge chefsstöd.
Läs mer »

Reportage
EPAB hjälper företag till ökad lönsamhet

Läs mer »
 

www.onepartnergroup.se »


 

K-Bemanning AB , Sommarjobb
K-Bemanning AB

Värnamo

K-Bemanning erbjuder idag följande tjänster inom både kolletiv-och tjänstemannasektorn: Uthyrning, hyrrekrytering och rekrytering. Vi är certifierade i ThomasSystemet vilket hjälper oss och dig som kund när vi analyserar befattningen och kandidaterna.
Vi kan även truckutbilda din personal. Anders på K-Bemanning är certifierad genom TYA och har 25 års erfarenhet av logistik och lager.
Läs mer »

Reportage
Störst inom hyrrekrytering

Läs mer »
 

 

PULS Bemanning AB, Sommarjobb
PULS Bemanning AB

Anderstorp

Vårt unika koncept ger dig effektiv personal från första timmen vid arbetstoppar, sjukdom, semester eller andra personalkrävande projekt. Vi finns tillhands Dygnet runt alla dagar om året.

Titta in på våran hemsida och läs mer.
www.pulsbemanning.se
Läs mer »
 

 

Bemanningspoolen AB, Sommarjobb
Bemanningspoolen AB

Värnamo

Vi arbetar idag med uthyrning för kortare eller längre uppdrag på såväl kollektiv som tjänstemannasidan. Vi arbetar med hela eller delar av rekryteringsprocessen, främst inom tjänstemannasektorn.
Läs mer »
 

 

Aktiv Bemanning i Småland AB , Sommarjobb
Aktiv Bemanning i Småland AB

Värnamo

Vi är verksamma i hela GGVV-regionen där vi bedriver bemannings- och rekryteringsverksamhet, vi står för både korta och snabba personallösningar såsom mer långsiktiga.
Läs mer »
 

Bemanning

 

Sammanfattning av Sommarjobb

Att ta hjälp av ett bemanningsföretag för att rekrytera sommarjobbare innebär tidsvinster, du slipper arbetsgivaransvaret samt har möjlighet att få ungdomar med rätt utbildning som kan återkomma och på sikt kanske anställas i verksamheten.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om lokal företagsservice »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Personalbehov | Bemanning | Rekrytering | Headhunting | Sommarjobb | Tester, analyser

 

Visste du att...

Är du 16 år men ännu inte har passerat din 18-årsdag så får du arbeta max åtta timmar om dagen. Du får inte börja jobba före klockan sex på morgonen och inte efter klockan elva på kvällen.