Affärsracet 2018 (toppbanner)

OnePartnerGroup GGVV

Full fart på Emigrantmässan i Holland

12 februari 2018

I helgen var vi tillsammans med kommuner, politiker, näringsliv och Business Gnosjöregionen på Emigrantmässan i Holland.

I år hade vi två olika koncept - ett snabbspår Emigration Sweden Express och ett som tidigare för de som funderar på att flytta längre fram.

Tillsammans med Junic stod vi i montern för snabbspåret och vi intervjuade 100-tals personer och fick in många mycket intressanta CV:n.

De fyra seminarier som hölls med information om regionen, BGR och hur man söker jobb var fullsatta och mycket uppskattade.

Förutom lokala politiker hade vi även hjälp av riksdagsledamot Mats Green som fick sig en inblick i vad mässan innebär.

Otroligt hektiska dagar på en mässa med över 11000 besökare som har planer på att flytta. Varje år flyttar 150000 Holländare utomlands och många av dem vill till Sverige. Många av dem är högutbildade och har de kompetenser vi efterfrågar i vår region.

De lockas av naturen och lugnet. De gillar våra skogar och vår mentalitet. Dessutom har de lätt för att lära sig det svenska språket eftersom många ord är lika.

Nästa steg nu är att gå igenom alla CV:n, bjuda in de som är intressanta till en informationsdag den 27 april i Värnamo och förhoppningsvis matcha ihop med företag i vår region.

Kontaktuppgifter

OnePartnerGroup GGVV

Postadress:
Stansgatan 2
334 33 Anderstorp
Karta »
Telefon:
0370-510560
Fax:
Webbadress:
onepartnergroup.se
Affärsracet 2018 (mellan)BraiformForshedaverkenRobec (mellan) slipningAxelent Engineering (stor)Gårö plåtprodukter