Företagsportalen GnosjoRegion.se

DS Smith Packaging

VD håller låda #9 - Förpacka i nuet!

19 mars 2018

Förpacka i nuet! Läs Thorbjörns reflektioner:

Jag hade så när sagt, ”lev i nuet”. Men som du vet är det där med livscoaching inte riktigt syftet med mina ”lådor”. Alltså håller jag mig till mitt eget ämne.

Förpackningar handlar alltid om nuet.

Om hur produkten och din produktion ser ut just för ögonblicket. Hur logistiken är uppbyggd. Och givetvis genom vilka kanaler du når dina kunder.

Det finns massor av förpackningar som lever ”i gårdagen”. Men eftersom de fortfarande rymmer produkten, går hyfsat lätt att packa och når slutstationen utan större problem, så finns det ingen anledning till oro. Priset ligger ju rätt. Och det är viktigast.

Tycker du kanske?

Men tänk efter vilka risker du tar. Anpassad automation hade kanske snabbat upp hanteringen rejält, och dessutom minskat slitaget på dina medarbetare. Ett annat stötskydd hade kanske minskat miljöpåverkan. Mindre luft i lådan kunde sänkt energibehovet för både tillverkning och transport. Ett smart handtag kunde underlättat för dina distributörer. Ett snitsigare tryck kunde kanske höjt din image och stimulerat försäljningen. Enklare öppning kunde gjort kunden glad. Bara som exempel, alltså.

Men hur ska du hinna hålla koll på allt det jag pratar om?

Det ska du inte. Låt oss göra det istället. Våra förpackningsstrateger vill inget hellre än lära sig hur ditt företag fungerar. Sen kan du släppa all oro. De ser dina behov, och har alla resurser för att skapa lösningar som fungerar i ditt ”nu”.

Vill du komma igång direkt, så begär en ”PackRight Rewiew” – en systematisk revidering. Som inte kostar ett öre. Men ofta leder till goda vinster.

Och du – gör det nu!

Läs mer: http://www.dssmith.com/sv/packaging/om-oss/nyheter/nyheter2/2018/3/vd-haller-lada-9/

Kontaktuppgifter

DS Smith Packaging

Postadress:
Box 733
331 27 VÄRNAMO
Besöksadress:
Myntgatan 8 D
331 30 VÄRNAMO
Karta »
Telefon:
0370-42000
Fax:
0370-19329
Webbadress:
dssmithpackaging.se
ForshedaverkenAffärsracet 2018 (mellan)Din Maskin i Värnamo AB AxjoGaro, (jobbannons, mellan)Bejö (mellan)