Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Anderssons Mekaniska AB

En träffsäker och komplett partner

30 november 2015
Som tillverkare av kvalificerade rör- och plåtprodukter erbjuder Anderssons Mekaniska snabbhet, flexibilitet och engagemang. 
- Vi märker att det går hem hos kunderna. Vi är tillverkningsmässigt väldigt kompletta och har allting själva i huset, vi ger snabba besked och snabba leveranser, säger VD Göran Kronholm.

Fortsatt uppåtgående trend

Bakom sig har de ett par år med betydande maskininvesteringar, omsättningsökning och ett påbörjat LEAN-projekt. Och trenden håller i sig.
- Vi har ökat ytterligare och vi tror på det vi gör, säger Göran.
Emil Kronholm instämmer:
- De verktyg vi får genom LEAN ger bättre kommunikation och större delaktighet inom företaget, och det är ju precis vad som krävs, att vi alla lyfter oss ett snäpp högre för att komma ett steg längre.

Det går fortsatt uppåt för Anderssons Mekaniska, konstaterar Emil Kronholm (tv) och Göran Kronholm (th).

Förmedla sin kompetens till kunden

Något som märks direkt i kundmötet, menar han.
- Det är ju mötet med kunden som allt handlar om. Att vi ska kunna förmedla vår träffsäkerhet så att kunden kan förlita sig på vår kvalitet, säger Emil.
Anderssons Mekaniska har alltid varit starka som underleverantörer inom möbelindustrin.
- Idag jobbar vi också vidare på inredningssidan, till exempel inom butiksinredning där det handlar om att ta fram helt andra typer av möbler. Vi är även starka inom lättare verkstadsindustri, ett mycket varierat kundsegment där det handlar om att ta fram allsköns detaljer till mängder av branscher, säger Göran.

De senaste årens maskininvesteringar har varit lyckosamma, exempelvis kantpressen som här körs av Magnus Ekfeldt.

Ökad flexibilitet och kortare ledtider

Mångfalden av detaljer växer ständigt.
- Vi ser allt fler varianter idag, både i antal produkter och i utseende. Till exempel handlar det inte om svart, vitt och silver längre, du kan välja utifrån hela färgskalan, säger Emil.
Och här spelar flexibiliteten med snabba, korta ledtider stor roll, menar Emil. En faktor som gör att man kan konkurrera med lågkostnadsländerna.
- Vi kan erbjuda snabba ändringar, korta ledtider och stor flexibilitet, säger Emil.

Laserskärning, bockning och svetsning är hjärtat i verksamheten. Rörlasern har kapacitet upp till ø150 mm samt fyrkant 120x120 mm.

Satsning på smart mjukvara

För att bli ännu snabbare i hanteringen har Anderssons Mekaniska investerat i ny smart mjukvara som förbättrar processerna framför allt på laseravdelningen och inom bockningen.
- Laserskärning, bockning och svetsning är hjärtat i vår verksamhet, säger Göran.
Företaget har en komplett verkstad med två planlasers för plåt samt en rörlaser. Rörlasern har kapacitet upp till ø150 mm samt i fyrkant 120x120 mm. Rörbockning erbjuds upp till ø50 mm och på svetsavdelningen arbetar man både med manuell och robotsvetsning. Man har också två fleroperationsmaskiner för efterbearbetning av plåt.
 
/Gabriella Mellergårdh

På svetsavdelningen erbjuds såväl robotsvetsning (MIG/MAG, CMT och plasma) som manuell svetsning (MIG/TIG), här med Michael Lundgren.


Snabbfakta

Antal anställda:
31
Omsättning:
39275 tSEK
Organisationsnr:
556467-9180
Kommun:
Vaggeryd
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • rörbockning,
  • svetsning,
  • laserskärning,
  • rörlaserskärning,
  • trumpetfot,
  • rörbearbetning
Holmgrens plast (mellan)Affärsracet 2018 (stor)Origin Tool AB (mellan)Bejö (mellan)Shape Produktion ABGårö plåtprodukterIsakssons MetallindustriDin Maskin i Värnamo AB EMAB (stor) startsidan