GnosjoRegion.se

Ramo AB

Kvalitetssäkring till hundra procent

29 oktober 2016
Leveranssäkerhet och logistik är Ramos styrka. Utförliga inspektionsrapporter hjälper kunden att kvalitetssäkra sina leveranser.
- Våra inspektionsrapporter borgar för hög och säker kvalitet. Ramo gör en "ankomst kontroll" redan innan godset är inlevererat. Vi vill sticka ut hakan och tala om att vi levererar kvalitet hela vägen.

Det säger Liz von Rainals som varit med i framtagandet av företagets kvalitetssäkringssystem - och som sett effekterna av det.

 
Säkra leveranser och färre reklamationer - det är resultatet av Ramos omfattande kvalitetssäkring med inspektionsrapporter. Mats Byström ser över inkommande gods.

Trygghet i alla led

- Vi har en otroligt bra relation med våra leverantörer. Tack vare inspektionsrapporten vet de exakt vad vi förväntar oss av dem och de slipper reklamationer, säger Liz von Rainals.
Inspektionsrapporten är ett verktyg som stärker hela kedjan från leverantör till kund.

Omfattande dokument

I praktiken handlar det om ett flersidigt dokument med specifikationer på detaljens utformning, baserat på kundkrav angivna i offert. 

Rapporten innehåller bland annat mätprotokoll från produktionen, ritning med måttangivelser och materialrapport som bland annat visar att man följer RoHs direktiv.

I rapporten ingår också packningsrapport - en beskrivning hur försändelsen är packad från kartong till pall - för att undvika transportskador.

 
Ramos spektrometer är ett viktigt verktyg för att garantera att kunden får exakt det man har beställt. Samma material kan ha olika benämningar internationellt - men spektrometeranalysen visar att innehållet är det samma.

Ytterligare kontroll i eget laboratorium

Inspektionsrapporten skickas till Sverige för godkännande innan leveransen skeppas ut. Och när sändningen anländer till Sverige gör Ramo motkontroller i eget laboratorium för att säkerställa att man uppfyller RoHs direktiven. Man gör även materialanalys i form av egen spektrometeranalys.

Leveranssäkerhet utan kapitalbindning

Ramo AB tillverkar artiklar efter kundens ritning och har en bred leverantörsportal med mer än 300 kontakter och en egen Produktion i Kina. Kunderna finns inom alla branscher med stor variation på detaljer.

- Vi hittar rätt maskinpark, rätt tillverkare, rätt pris och rätt leveranstid. Och det är det som gör det så roligt att jobba här. Man får vara lite finurlig och hitta lösningar utanför boxen, säger Liz.

En viktig del i Ramos service, är också att tillmötesgå kundernas önskan om att undvika kapitalbindning.

- Vi kan logistik. Vi lagerhåller så att kunden slipper kapitalbindningen vilket i sin tur ger maximal leveranssäkerhet. Vi minskar leveranstiden från 4-6 veckor till 3-5 dagar för våra avtalskunder.

 
I det egna laboratoriet verifierar Ramo att inspektionsrapporten gjord på plats i Asien är fullständigt korrekt, till exempel vad gäller kontroll av sexvärt krom.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
10
Omsättning:
33447 tSEK
Organisationsnr:
556555-9530
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Svarvning,
  • Fräsning,
  • Gjutning,
  • CNC-svarvning,
  • Monteringsarbete,
  • Automatsvarvning
Holmgrens PlastPlacell ABJi-Ma Produkter AB (liten)Gnosjö automatsvarving (engelska)Gårö plåtprodukter (liten)Teknikcentrum i Gnosjö