Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Rexsil AB

Kvalitetstillverkning av silikongummi

11 januari 2017
Marknaden är stabil för Rexsil som tillverkar och exporterar lister, packningar, självvulkande tejp och slangar i högkvalitativt silikongummi. 

- Silikon är ett högklassiskt material som tål väder och vind och som därför inte bryts ner som vanligt gummi. Det är ett spänstigt material med formstabilitet även om det utsätts för långvarig belastning. Och inget annat gummimaterial ger samma möjlighet till färgsättning, säger Christer Nilsson, produktionschef. 

Här samlas mer än 100 års yrkeserfarenhet av silikongummi. "Här finns så mycket kunskap" konstaterar produktionschef Christer Nilsson.

Över 100 års yrkeserfarenhet

Vi möter honom tillsammans med Maria Johansson på Rexsil AB i Burseryd, ett litet men stabilt företag med 10 anställda som sammanlagt har över 100 års yrkeserfarenhet av att tillverka och leverera kundspecifika lösningar inom silikongummi. 
- Vi tillverkar allt utifrån kundens behov och kan leverera allt ifrån vikter på 0,2 gram per meter till 500 gram per meter. Vi kan också erbjuda olika hårdhetsgrader på materialet utifrån kundens behov, säger Christer Nilsson.

Edith Roos arbetade i de här lokalerna redan på 70-talet i det som då var syfabrik. När Rexsil flyttade in på Tallgatan i Burseryd kom Edith tillbaka, och här har hon stannat kvar. 

Ökande försäljning

Det har varit ett bra år och försäljningen har ökat ytterligare under hösten.
- Det har varit kanon helt enkelt. Vi märker att byggindustrin har kommit igång och att det är högkonjunktur, säger Christer.
Försäljningen inom livsmedels- och medicinteknik är fortsatt stabil.
- Silikonet har en mycket god kemikaliebeständighet och hög grad av renlighet. Det finns många kvalitéer som är lämpade för användning i livsmedels- och medicinska sammanhang, konstaterar Christer.

Det har varit ett bra år för Rexsil. "Vi märker att byggindustrin har kommit igång och att det är högkonjunktur" säger Christer Nilsson och Maria Johansson.

Flexibel aktör i stabil bransch

Rexsil AB i Burseryd ser styrkan i att vara ett litet och flexibelt företag i en stabil bransch, där man också har förmånen att få jobba med en tajt och lojal personalgrupp.
- Här finns så mycket kunskap, både bland de nyanställda och hos dem som jobbat hos oss länge. De är otroligt kompetenta och har mycket bred erfarenhet, säger Maria Johansson.
Rexsil erbjuder över 600 standardprofiler i sitt sortiment. Företaget ägs av Helsingborgsbaserade Sipla Nordic.

Text och bild: Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
10
Omsättning:
23061 tSEK
Organisationsnr:
556524-2517
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Silikongummi,
  • silikongummiprofiler,
  • tätningslister,
  • profiler,
  • slangar,
  • packningar
Bejö (mellan)Garo, (jobbannons, mellan)AxjoForshedaverkenDin Maskin i Värnamo AB