Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Pezon Shop Interior (Pezon Legopartner AB)

Butiksinredning made in Gnosjöregionen

12 december 2016
Kundspecifikt och komplett oavsett material - Pezon hittar de snabba och flexibla lösningarna på allt ifrån enstaka detaljer till hela butikskoncept.
- Vårt uppdrag gentemot våra kunder är att vara spindeln i nätet. Vi förenklar för kunden genom att hitta rätt lösning hos rätt leverantör, ta inköpsansvaret och skapa bra logistiklösningar, säger Magnus Schönberg, medarbetare. 


Spindeln i nätet. Pezon profilerar sig som kundens förlängda arm genom att förenkla inköpen med hjälp av sitt breda kontaktnät av leverantörer.

Vara kundens förlängda arm

Bra butiksinredning består av lika många olika lösningar som det finns butiker. Här vill Pezon komma in redan vid behovsstadiet och bistå med analys och förslag. Utifrån ett brett kontaktnät av leverantörer främst från Gnosjöregionen tar man sedan fram konstruktions- och produktionslösningar.
- Det handlar om att ta vara på kundens idéer och förädla dem. Och eftersom flertalet av våra kunder har en liten och tajt inköpsorganisation så kan vi vara deras förlängda arm genom att ta ansvar för alla ingående komponenter. Vi strävar efter att leverera lösningar präglat av ett helhetstänk kring produkten och därmed bidra till minskade interna lager- & logistikkostnader för kunden, säger Magnus Schönberg.


Det egna butikskonceptet Pezon Shop Interior är ett standardsortiment av produkter för butiksinredning, där funktionalitet och flexibilitet är två viktiga egenskaper.

Samlar allt under ett tak

Pezon profilerar sig som det perfekta valet för kunder med komplexa behov och stor produktvariation. Det kan handla om kombinationer av hyll- och väggsektioner, det kan gälla inredning för produktexponering eller konceptartiklar för olika produkttyper. Och alla material är tillgängliga och möjliga tack vare det breda kontaktnätet av tillverkare: plåt, rör, tråd, trä, plast, glas och tryck. Pezon erbjuder även integrerade lösningar med exempelvis belysning.
- Vi samlar allt under ett tak. I stället för att koppla ihop sig med tio olika leverantörer räcker det med ett enda samtal till oss, så tar vi hand om allt från materialinköp och ytbehandling till montering/packning och leverans, säger Magnus Schönberg.

Alla material är möjliga, likaså kombinationer av standardprodukt och kundspecifik lösning.

Eget butikskoncept kompletterar utbudet

Pezon har utvecklat ett eget butikskoncept - Pezon Shop Interior - vilket består av ett flertal produktgrupper som både enskilt och tillsammans skapar en funktionell butiksinredning. Så nu kan kundspecifika lösningar även kombineras med produkter ur Pezons eget standardsortiment.
Pezon erbjuder även legoproduktion utifrån sitt omfattande kontaktnät av leverantörer inom olika materialområden.


Medarbetarna som utgör Pezon består av (fr v) Lars-Göran Nilsson, Lars Lundström och Magnus Schönberg.

Hur ser era kunders typiska inköp ut idag och framöver? 

- Från att tidigare ha arbetat mer med kundorder av enskilda komponenter, ser vi en ökning av antalet kundorder med leveranser av kompletta och färdigpackade produkter. Konceptbaserade produkter ökar och vi får hålla ihop allt fler delar av eller hela koncept åt våra kunder, säger Magnus Schönberg.


Gabriella Mellergårdh


Snabbfakta

Antal anställda:
3
Omsättning:
6141 tSEK
Organisationsnr:
556672-0602
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Display,
  • Design,
  • Skyltställ,
  • Butiksinredning,
  • Legoproduktion,
  • Metallegoarbeten
Axelent Engineering (stor)ForshedaverkenBraiformAffärsracet 2018 (mellan)Gårö plåtprodukterRobec (mellan) slipning