Affärsracet 2018 (toppbanner)

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Gunnars Tråd AB

Trådleverantör med hög kapacitet

1 november 2016
Vid sidan av den klassiska rundtråden satsar Gunnars Tråd bland annat på vidareförädling av plattjärn för butiksinredning och möbelindustri.
Här valsas, bockas, gängas och stansas plattjärn i olika dimensioner för att möta efterfrågan hos kunderna på bearbetade produkter, även om den klassiska rundtråden fortfarande utgör basen för anrika Gunnars Tråd.

Bearbetat plattjärn är ett växande segment som efterfrågas bland annat inom butiksinredning och möbelindustri.

Stora lager för snabba leveranser

- Kvalitet, kompetens och kapacitet är våra ledord. Vi har stora lager för snabba leveranser vilket gör oss till en bra partner, säger vd och delägare Kjell-Ove Gunnarsson.

- Och med vår stora maskinpark kan vi hjälpa till precis när kunden behöver det, konstaterar Filip Gunnarsson, säljare och delägare.

Tråden bearbetas i valsverket innan den kapas i längder och bearbetas ytterligare.

Växande verksamhet

Tråddragning är ett hantverk fyllt av tradition. Det var Kjell-Oves pappa Gunnar Gustavsson som startade Gunnars Tråd hemma i garaget 1960.

- När jag växte upp hade vi fullt av valstråd hemma i trädgården, och mamma åkte runt och levererade till kunderna, minns Kjell-Ove.
Företaget växte med åren och med flera strategiska förvärv som också gjordes under 2000-talet. 

Förra året levererade Gunnars Tråd sammanlagt 28 000 ton tråd till sina kunder och största delen av detta producerar man i sina lokaler om 25 000 m2 i Törestorp.

"Vi har stora lager för snabba leveranser vilket gör oss till en bra partner" säger Kjell-Ove Gunnarsson (tv) och Filip Gunnarsson (th).

Vidareförädling av plattjärn

Och allt större andel av detta handlar alltså om plattvalsad tråd som bland annat efterfrågas inom butiksinredning och möbelindustri.

- Vi levererar både plattvalsad tråd på spole och plattvalsad kapad tråd. Båda i tjocklek mellan 1,5-6 mm och i 6-50 mm bredd, säger Kjell-Ove.

Den plattvalsade tråden bearbetas i lokalerna vid Kulltorpsvägen där man också tillverkar hålnit och massivnit för pallkragar.

Aktivt miljöansvar

Gunnars Tråd är Miljöcertifierade enligt ISO 14001:2004 och markerar dessutom sitt långsiktiga miljöansvar genom att hämta 20 procent av elförbrukningen från egen vindkraft samt resterande andel i förnyelsebar energi.

Företaget har idag 39 anställda och omsätter 230 miljoner SEK. Under 20 år i rad har man lyckats med det högst unika att få högsta kreditbetyg AAA vilket placerar Gunnars Tråd i fint sällskap med företag som Ikea, Atlas Copco och Nibe som ett av Sveriges bäst skötta företag.

Text och foto: Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
38
Omsättning:
220835 tSEK
Organisationsnr:
556163-8858
Kommun:
Gnosjö
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Tråd,
  • Plattvalsad tråd,
  • Metallbearbetning,
  • Galvad tråd,
  • Ståltråd,
  • Järntråd

Specialavdelningar

Gårö plåtprodukterRobec (mellan) slipningAffärsracet 2018 (mellan)ForshedaverkenAxelent Engineering (stor)Braiform