GnosjoRegion.se

IVG Verktygssvetsarna AB

Flexibelt och effektivt med ny teknik

24 augusti 2017
Det är fart på affärerna hos Verktygssvetsarna. Efter ett riktigt toppår har man investerat både i ny AlphaLaser och en ny anlöpningsugn. 
- Vi har ett riktigt toppår bakom oss och nu fortsätter vi för att täcka upp våra kunders behov ännu bättre, säger Martin Ericson, vd och ägare Verktygssvetsarna.
I början av året driftsattes ett nytt värmebehandlingssystem som förbättrar kvalitetskontrollen och ger ett bättre flöde. Anpassade temperaturer och anlöpningstider höjer effektiviteten.
- Dessutom är detta en större ugn än tidigare vilket gör att vi kan ta ännu större detaljer, säger Martin.
Anlöpningsugnen är svensktillverkad av Göteborgsbaserade ElektroHeat.
- Och det tycker vi är extra roligt, säger Martin.

Den nya anlöpningsugnen från ElektroHeat förbättrar kvalitet och ökar effektivitet.
- När man varmsvetsar gäller det att anpassa temperatur och anlöpningstider, säger vd Martin Ericson.

Hög precision med AlphaLaser

En ny svets från AlphaLaser, AL 300, har också installerats och tagits i bruk under våren. Verktygssvetsarna har idag tre AlphaLaser som stärker ställningen på marknaden inom verktygssvetsning med laserteknik.
- Just AlphaLaser är det bästa du kan ha i den här branschen - lättmanövrerad, snabb och med bra precision. Det blir fina jobb, konstaterar Martin.
Och ergonomin med svetsbord är inte så vanlig, menar han.
- Bänkmaskinerna är mycket mer vilsamma eftersom snitt-tiden per jobb ökar och det ibland kan bli hela arbetsdagar i sträck vid lasern. Jobben har också blivit större vilket innebär att det relativt sett blivit billigare att svetsa, säger Martin.

AlphaLaser AL 300 är lättmanövrerad, snabb - och ergonomisk. Större reparationer blir allt vanligare vilket innebär många timmar vid svetsbordet.

Spännande teknikutveckling

I framtiden kommer vi att få se ännu mer automatisering även inom lasersvetsning, tror Martin.
- Tekniken har aldrig gått så fort fram som den gör just nu. Nästa steg är pulvermetallurgisk svetsning. Lasern som används vid 3D-printning i metall är väldigt nära besläktad med den vi använder här.

Tekniken utvecklas i allt snabbare takt. Nästa steg är pulvermetallurgisk svetsning, nära besläktat med 3D-printing i metall.

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Snabbfakta

Antal anställda:
4
Omsättning:
4480 tSEK
Organisationsnr:
556654-5041
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Verktygsreparationer,
  • Lasersvetsning,
  • Verktygssvetsning,
  • Formverktyg,
  • Pressgjutning,
  • Formsprutning
BraiformForshedaverkenJSS Verktyg AB (mellan)Gårö plåtprodukterHolmgrens PlastRobec (mellan) slipningAxelent Engineering (stor)