GnosjoRegion.se

Troax AB

Ny design på uppgraderat säkerhetslås

31 mars 2017
Det är både säkrare - och snyggare. Troax nya Safe Lock vässar funktionerna samtidigt som det är smidigare att montera och enklare att använda.
- Troax Safe Lock har funnits i många år men det var dags för en ny design och förbättrade funktioner, säger Josephine Granell, produktchef Maskinskydd.

Enklare montering och säkrare funktion

Både kunder och säljare fick säga sitt om hur man upplevde låset och vilka förbättringar man önskade sig. Och resultatet blev ett Safe Lock som är både säkrare, snyggare och smartare.
Staffan Bengtsson, konstruktör och projektledare, berättar:
- Monteringen har blivit enklare med två skruvar i panelramen. Alla skruvar sitter på baksidan av låset för att minimera risken för manipulering, och är dessutom utbytta till torx säkerhetsskruv.

Samma produkt som tidigare - men både säkrare, snyggare och smartare. Troax Safe Lock har konstruerats och designats av Staffan Bengtsson.

Praktisk och snygg design

Designmässigt har kåpan fått ett lyft genom att vara gjuten i ett stycke. För att höja säkerheten har bakplattan blivit större så att man inte ska kunna låsa in sig själv i cellen. Bakplattan har dessutom försetts med ett rejält handtag.
- Det är praktiskt till exempel när du bär med dig låset för installation, och när du ska öppna eller stänga en större port är det bra att kunna greppa tag i ett rejält handtag, menar Staffan Bengtsson.

Troax Safe Lock i en ny och uppdaterad modell! Josephine Granell, produktchef Maskinskydd, och Staffan Bengtsson, konstruktör och projektledare, är mycket nöjda med resultatet.

Greppvänlig öppning och stängning

En annan designmässig men också praktisk förändring är den greppvänliga knoppen som används för att öppna och stänga själva låset.
- Med vår nya Safe Lock höjer vi säkerheten ett snäpp till - och vi har tänkt design hela vägen. Nu får du också en snygg leverans av ditt nya Safe Lock i en specialdesignad kartong, säger Josephine Granell.

Design hela vägen. Det nya Troax Safe Lock levereras både färdigmonterat på nätdörr - och förpackat i en specialdesignad kartong för enkelt utbyte och montering på befintliga dörrar.

Både mekaniskt och elektroniskt lås

Troax Safe Lock är både ett mekaniskt och ett elektroniskt lås som passar många varianter av elektroniska brytare. Strömmen till maskinen inne i cellen bryts när dörren öppnas och Safe Lock skyddar brytarnyckeln så att den hamnar i rätt position när dörren stängs och låses igen.
Börsnoterade Troax med huvudkontor i Tyngel är ett globalt bolag som levererar skyddande nätpaneler till industri, lager och förråd världen över. "Making your world safe" sammanfattar affärsidén. Just maskinskyddet står för största delen av omsättning och tillväxt.


Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
320
Omsättning:
473151 tSEK
Organisationsnr:
556093-5719
Kommun:
Gnosjö
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • maskinskydd,
  • förrådsväggar,
  • egendomskydd,
  • nätväggar,
  • nätpaneler,
  • lagerväggssystem
Holmgrens PlastJSS Verktyg AB (mellan)ForshedaverkenRobec (mellan) slipningGårö plåtprodukterBraiformAxelent Engineering (stor)