Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Forsfast AB

Det händer i Gamla Gummifabriken!

31 mars 2017
Nya hyresgäster sätter Forsheda på världskartan, finkrog tar över lunchrestaurangen - och snart kan ett nytt gym slå upp portarna i Gummifabriken!
Utbildningsföretaget C2U Group som bland annat erbjuder Lean-utbildningar har valt att etablera sig i Forsheda i ett samarbete med Vibracoustic, vilka är en viktig och mycket framgångsrik aktör i Gamla Gummifabriken. Vibracoustic har också fått ett flertal omnämnande som framstående inom Operational Excellence.

Utbildningsföretaget C2U Group hyr in sig i fastigheten med en "Trampbilsfabrik" som kommer att locka företagsledningar från hela världen till praktisk Lean-utbildning. Håkan Isaksson hälsar C2U:s Peter Framelius välkommen.

"Trampbilsfabrik" med Lean-utbildning

- C2U Group har byggt upp en "Trampbilsfabrik" hos oss där man ska ta emot företagsledningar och deltagarna genom praktiska övningar ska få en bättre förståelse för Lean-teorierna, säger Håkan Isaksson, fastighetschef Forsfast AB.
Trampbilsfabriken som utbildningskoncept startades 2007 i Trollhättan och hittills har mer än 400 personer gått utbildningen. Och nu kommer alltså den ursprungligen japanska utbildningsmetoden implementerad i trampbilsformat till Forsheda.
- Första utbildningen har redan hållits och vi vet att utbildningen bland annat är upphandlad för samtliga företagsledningar inom en stor internationell koncern, så vi kommer att få besök hit från hela världen, konstaterar en nöjd Michael Derk, vd Forsfast AB.

Trångbodd? Forsfast AB erbjuder både produktionsyta och kontorslokaler centralt i Forsheda.

Lediga kontor och produktionsytor

Flexibilitet och kundanpassning är ledorden för Forsfast AB som hyr ut 35 000 m2 kontors- och produktionsyta i Gamla Gummifabriken Forsheda. Förrådshotellet Prinsens Lager har nyligen flyttat in och med dem en allservicefirma, PA Service. 
- I dagsläget har vi ungefär 85 procents beläggning. Just nu jobbar vi mycket på att hitta hyresgäster till kontorsdelen men vi har också lediga produktionsytor, säger Michael Derk.

Ett lyft för Forsheda! Forsfast AB står i startgroparna för ett gym i Gamla Gummifabriken. "Nu söker vi bara en aktör som kan driva gymmet!" säger fastihetschef Håkan Isaksson (tv) och vd Michael Derk (th).

Söker samarbetspartners till gym

Utifrån önskemål av hyresgäster och företagarförening i Forsheda verkar också Forsfast AB för att starta upp ett gym i fastigheten. Möjligheten att kunna träna i anslutning till jobbet är efterfrågad av många.
- Det här är något vi tror på stenhårt. Vi har redan kontakter med leverantörer av gymmet som kommer att bli upp emot 300 m2 stort och med den råa industrikänslan bevarad. Nu söker vi bara en aktör som kan driva gymmet, säger Håkan Isaksson.
Förhoppningen är att ett gym också ska bana väg för företagshälsovård och rehabilitering i Gamla Gummifabriken.
- Vi välkomnar samarbetspartners på de här områdena, säger Michael Derk.

Toftaholm tar över lunchrestaurangen

Under våren får man också en ny aktör i fastighetens lunchrestaurang. Anrika Toftaholms Herrgård tar över vilket bland annat kommer att innebära en bredare lunchmeny av modernare snitt.


Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
0
Omsättning:
0 tSEK
Organisationsnr:
559000-2159
Kommun:
Värnamo
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Industrianläggning,
  • Lokaluthyrning,
  • Trelleborg ,
  • Industrilokaler,
  • Förvaltning,
  • Gamla Gummifabriken

Specialavdelningar

Garo, (jobbannons, mellan)Stebro Plast AB (mellanannons)ForshedaverkenBejö (mellan)Din Maskin i Värnamo AB Robec (mellan)Axjo