Företagsportalen GnosjoRegion.se

EMAB Erlandssons Metallfabrik AB

Växtkraft bakom flytten till nya lokaler

27 mars 2017
Efter ett antal framgångsrika tillväxtår flyttar EMAB verksamheten till nya lokaler i Anderstorp - och skapar rum för ytterligare expansion.
- Under de senaste tre åren har vi mer än fördubblat omsättningen. Tillväxten har gjort oss trångbodda men flytten ger oss expansionsmöjligheter för framtiden och skapar den flödesoptimering vi behöver, säger vd Anders Oliv.

Ett antal framgångsrika tillväxtår har gjort EMAB trångbodda i lokalerna på Bragegatan i Anderstorp.

Företagets enskilt största investering

Förvärvet av AGIs tidigare lokaler i Anderstorp är EMABs enskilt största investering någonsin och när Gnosjoregion.se kommer på besök pågår renoveringen för fullt. Flytten av maskiner och lager är påbörjad och man räknar med att allt ska stå färdigt sommaren 2017.
- Vi går från 4000 m2 till 6000 m2 produktions- och lageryta, och därtill biutrymmen på 1400 m2. Målet är att samla all produktion och allt lager på ett enda ställe i Anderstorp, och vi kommer även att flytta över pressningen från enheten i Forsheda för att ge utrymme för expansion på lasersidan, säger Anders.

Med flytten till nya rymliga lokaler på Götgatan 9 i Anderstorp, tidigare AGI Däck, optimeras flöden och produktionsutnyttjande.

Snabbare och mer effektiva flöden

Flödesoptimering och ett mer effektivt produktionsutnyttjande är den största vinsten. Mer produktion kan hållas igång med större effektivitet och lagerhållningen kan minskas. Istället för en port för lastning och lossning får man nu sex portar.
- Att få planera från början med nya och öppna ytor känns helt enormt! säger en nöjd Anders Oliv när vi promenerar runt i de nya lokalerna.
Med hjälp av 3D-simulering har man tagit fram optimala arbetsplatser vid varje maskin, och den höga takhöjden - 6,2 meter upp till balkarna - förenklar installationen. 
Lokalerna innehåller också fler kontor, matsal och omklädningsrum anpassat för hela personalstyrkan.

Det nyrenoverade lagret är färdigt för inflyttning, och här förbättras flödena rejält när man går från en till sex lastbryggor.

Tillväxten en frukt av gott teamarbete

Att EMABs tillväxtkurva pekar så tydligt uppåt är resultatet av ett lyckat teamarbete menar Anders Oliv.
- Ingen kan göra detta ensam. Man är beroende av kompetenta medarbetare, vilket finns i den här regionen. Vi lever i en unik bygd. Och EMAB har en positivt inställd ägare och en ledningsgrupp med erfarenhet som har gjort det här lyftet möjligt.
EMAB har under en längre tid bearbetat marknaden effektivt och fokuserat på företagets hygienfaktorer: leveranssäkerhet och kvalitet.
- Ungefär hälften av vår produktion går till fordonsindustrin med extremt höga krav. Och för att möta marknadens krav har vi investerat i ett nytt affärssystem och utbildat vår personal. Vi har tagit nya affärer både med gamla och nya kunder, säger Anders.
EMAB har ett 30-tal anställda på enheten i Anderstorp samt ett 20-tal på enheten i Forsheda. Tillsammans omsätter man cirka 130 miljoner SEK.

Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
35
Omsättning:
90000 tSEK
Organisationsnr:
556027-0687
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • plåtbearbetning,
  • excenterpressning,
  • hydraulpressning,
  • kantbockning,
  • svetsning,
  • laserskärning
Din Maskin i Värnamo AB AxjoGaro, (jobbannons, mellan)Bejö (mellan)Stebro Plast AB (mellanannons)ForshedaverkenRobec (mellan)