GnosjoRegion.se

Lilja Group AB

Tänk ett finsnickeri – för plast

31 mars 2017
Hos Lilja Group är det hantverket som lyfter de skräddarsydda produkterna till en klass för sig. 
Företaget har lång erfarenhet av att arbeta involverat i produktutveckling med högt ställda krav på utförande och leveranssäkerhet. Krav som utvecklat ett arbetssätt som bygger på hög närvaro i produktion, kontroll och leverans.
Gnosjöregionen har gott om automatiserad plastindustri, men Lilja Group har valt en annan väg. Materialen man arbetar i kräver kunskap och van hand. I alla led står erfaren personal i centrum, oavsett om det handlar om varmformning, limning eller bockning.

De är plastindustrins finsnickeri. Hos Lilja Group står hantverket i centrum för plastbearbetningen.

Hantverket i centrum

- Egentligen är vi som ett finsnickeri, men vi gör det i plast. Egentligen säljer vi en tjänst fast vi är ett plastföretag. Vi hjälper kunden att se möjligheterna och skapa unika produkter, säger vd Björn Sigvardson.
Tydligt är att det handlar om ett hantverk. Maskinparken hos Lilja Group bygger inte på automation.
- Vår styrka är vår hantverkskunniga personal som vet hur man ska bearbeta varje bit på bästa sätt, säger Björn.

Det finns egentligen inga gränser för vad du kan skapa i plast. Lilja Group hjälper kunden att tänka utanför boxen och plocka fram sina mest innovativa idéer.

Lång erfarenhet av inredning

60 procent av tillverkningen hos Lilja Group går till inredningsbranschen där man är underleverantör och samarbetspartner för licenstillverkning av möbler och inredningsaccessoarer.
Förvärv inom konstruktionsplaster
Industrin är en annan stor kund vad gäller exempelvis maskinskydd, stänkkåpor, pet- och klämskydd.
- I höstas förvärvade vi AB Hjalmar Andréns grossistverksamhet av termoplaster vilket gör att vi stärker vårt utbud av glidskydd, kugghjul, axlar och andra produkter till industrin där plastens egenskaper är viktiga, säger Björn.

På sätt och vis är Lilja Group ett tjänsteföretag, menar vd Björn Sigvardson. "Vi erbjuder högkvalitativ och skräddarsydd plastbearbetning!"

Ingenting är omöjligt

Och så har vi då Lilja Groups flaggskepp - speciallösningarna - där man inte räds att gå utanför boxen. Att säga "det går inte" finns inte på kartan.
- Vad kan man köpa hos oss? Nästan allt! Det spelar ingen roll om det aldrig har gjorts förut, vi är en lösningsorienterad samarbetspartner, säger Björn.

Samarbete med arkitekter, designers och konstruktörer

Några exempel på kreativa lösningar levererade av Lilja Group är bland annat spännande installationer i samarbete med designers som Alexander Lervik, Nina Thalinson och Gert Wingårdh. 
- Vi arbetar strukturerat med att ta kundens idéer till ritning och kalkyl. Vårt fokus är den höga servicegraden, här är vi duktiga, säger Björn.
Företaget är ISO-certifierat både inom Miljö 14001 och Kvalitet 9001.

Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
7
Omsättning:
7396 tSEK
Organisationsnr:
556728-9755
Kommun:
Gislaved
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Plastbearbetning,
  • Konstruktionsplast,
  • Plexiglas,
  • Akryl,
  • A-Pet,
  • PC/polykarbonat
BraiformJSS Verktyg AB (mellan)Axelent Engineering (stor)Robec (mellan) slipningGårö plåtprodukterForshedaverkenHolmgrens Plast