Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Presto Brandsäkerhet AB

Säkrare företag med Presto Brandsäkerhet

31 mars 2017
Har du koll på brandskyddet på ditt företag? Eller har brandsläckaren passerat bäst-före-datum och utrymningsvägen blockerats av pallar och kartonger?
När Presto besöker företag ser man allt för ofta exempel på bristande brandskydd.
- Bara för att det står en brandsläckare i hörnet känner man sig säker, men det vill till mer än så för att säkra upp ett företag mot brand, säger Magnus Wilsson, regionsäljare.

Att brandsäkra sitt företag är också att säkra sitt varumärke och sitt rykte. Det säger Magnus Wilsson, regionsäljare Presto Brandsäkerhet.

Rikstäckande leverantör med lokal närvaro

Presto är en rikstäckande leverantör av produkter och tjänster inom brandskydd där man särskilt har inriktat sig på företag, industrier och offentliga miljöer - det vill säga alla som omfattas av lagen om skydd mot olyckor, LSO. 
- Alla som äger eller är verksamhetsutövare i en byggnad är skyldiga att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. På större företag har man en del kunskap om detta men på mindre företag är det ofta väldigt eftersatt, konstaterar Magnus.

Christer och Lena Björklund ansvarar för monteringen av Prestos brandposter i Gnosjö.

Otillräckliga utrymningsvägar hos många företag

Att se till att man har släckmöjligheter är en sak, även om det ofta krävs mer än man tror.
- Utrymningsvägar är en annan och här ser vi ofta brister. Hittar du vägen ut om lokalen blir rökfylld? Är utrymningsvägarna fria? Redan i entrén visar det sig om ett företag har tänkt igenom detta och har en utrymningsplan, säger Magnus.

Hos Presto i Gnosjö kan du som företagare enkelt komma förbi och byta brandsläckare som passerat bäst-före-datum.

Viktigt att förebygga och begränsa skador

Och det är här Presto kommer in i bilden som rådgivare, utbildare och leverantör av de produkter och tjänster som krävs för att förebygga brandrelaterade olyckor - och - för att begränsa skadorna som uppstår om olyckan ändå är framme. 
Det handlar om leveranser och service av brandposter, service av rökluckor, utbildningar i brandskydd och första hjälpen, hjälp med översyn av släcksystem, larm och utrymningssystem mm.

Brandslang är ett exempel på produkter som finns tillgängligt på lagerhyllorna hos Presto Gnosjö.

Smidig service via Presto i Gnosjö

Alla Prestos brandposter monteras på plats i Gnosjö och här har man också möjlighet som företagare att komma in med sina gamla skum-, pulver- och koldioxidsläckare för att byta dessa mot nya. Presto i Gnosjö lagerför även andra produkter som brandslang för enkelt utbyte. 
- Vill du besöka produktionen eller få ett besök av mig och diskutera brandskydd så finns jag på kontoret i Gnosjö flera dagar i veckan, säger Magnus.

De gör Gnosjöregionen säkrare

Presto erbjuder enklare kostnadsfri konsultation av Magnus som vid behov kan följas upp med besök av brandkonsult. Många företag och organisationer väljer också att teckna serviceavtal för att utveckla sitt systematiska brandskyddsarbete. 
- Vi växer vidare i regionen, säger Magnus Wilsson.

Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
0
Omsättning:
0 tSEK
Organisationsnr:
556112-0584
Kommun:
Gnosjö
Juridisk form:
AKTIEBOLAG
Ekonomi:
allabolag.se

Sökord

  • Brandskyddsprodukter,
  • Släcksystem ,
  • Sprinkler,
  • Utrymningslarm,
  • Brandlarm,
  • Brandsäkerhet
Gårö plåtprodukterRobec (mellan)Forum Finnveden 2017Anderssons MekaniskaBejö (mellan)Eboss mellanannons 2014M Johanssons ABAffärsracet 2018 (liten)Holmgrens Plast